Kávu zalijeme 2 dcl horké vody. Čokoládu nasekáme nahrubo. Máslo utřeme s cukrem, vanilínovým cukrem a solí do pěny. Vmícháme vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva, kakaem a vaječnou směsí. Za stálého tření přiléváme vychladlou kávu. Nakonec vmícháme mandle a čokoládu. Těsto nalejeme do vymaštěné a vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 90 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Weronika
|25. 2. 2016 15:26
opravdu muzu rict ze je viborna pekla Sem a mooc chutnala :-)
Martina Pecková
|19. 2. 2010 13:32
Výborná .-) Pekla jsem v horkovzdušné troubě na 160 stupňů 50 min a byla akorat.
Magda
|3. 3. 2007 20:14
Opravdu tam patří 4 lžíce kávy a 5 dkg kakaa? Dnes jsem ji upekla, dala jen 3 dkg kakaa. Zatím čekám na vychladnutí ale myslím, že bude až moc kávová a čokoládová - taková nahořklá. Tak uvidím.
Jana H.
|22. 1. 2007 17:43
Dnes jsem zkoušela. Pekla jsem jako každou jinou bábovku - v horkovzdušné troubě na 175 asi 50 min. Moc dobrá.
Anonym
|22. 1. 2007 16:35
Tento recept jsem získala od kamarádky a opravdu jsem pekla bábovku 90minut,záleží ale také na troubě,jak říká paní Lenka.
Lenka S
|21. 1. 2007 20:37
Já myslím, že délka pečení záleží na troubě, každá peče jinak. Já kdybych ve své troubě pekla bábovku na 175°C, tak nebude upečená ani za těch 90 minut. Většinu bábovek peču na 190- 200°C, plus mínus 45 minut.