plátek
maso na řízky
:kotleta, plec, krkovice, stehenní nebo prsní řízky... cca
sůl
koření
dle chuti: česnekové, grilovací, paprika sladká nebo pálivá...
200
g
zakysaná smetana
1
ks
cibule
3
stroužek
česnek
dle chuti, cca
strouhanka
- nejlépe čerstvě nastrouhaná ze starších rohlíků
olej
na smažení
Postup přípravy receptu
1
Plátky masa naklepeme, po stranách nařízneme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme a okořeníme. Koření do řízků prsty vetřeme. V misce si smícháme smetanu (lze použít i tučný jogurt), jemně pokrájenou cibuli a nastrouhaný česnek. Plátky masa obalíme ve smetanové směsi a v misce je necháme odležet v chladnu 24 hodin, ale klidně i dva dny. Pak řízky z marinády vyndaváme a jeden po druhém obalujeme ve strouhance a ihned smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.