Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, na které následně osmažíme na kostky či nudličky pokrájené plecko, které osolíme a opepříme. Během smažení občas maso promícháme, smažíme do zhnědnutí masa a vysmažení šťávy.
2
Po osmažení masa přidáme nasekaný česnek, očištěné malé žampiony (pokud máme větší, přepůlíme je nebo pokrájíme na klínky) a snítku rozmarýnu. Vše ještě krátce osmažíme, necháme rozvonět.
3
Maso zalijeme cca 300 ml vývaru, zaklopíme a dusíme doměkka, za občasného promíchání a případného podlití dle potřeby.
4
Když je maso měkké, omáčku zahustíme jíškou nebo troškou záklechtky z hladké mouky a vody a necháme krátce provařit, případně dosolíme a opepříme dle potřeby.