Celer oloupeme, očiistíme a nastrouháme nahrubo, zakapeme citronovou šťávou, přidáme na malé tenké proužky nakrájené tyčinky (tyčinku překrojím na 3 díly), přelijeme zakysanou smetanou, osolíme a opepříme. Nakonec promícháme a vychlazené mažeme na pečivo.
Moc dobrá pomazánka! Často se mi stává, že mi zůstane celer a nevím, co s ním, tohle je moc fajn řešení :)
Hana
|6. 2. 2008 21:21
bily jogurt jde urcite pouzit - je to ale o tom, jak moc je clovek zvykly ho davat do pomazanek. Pokud jste zvykli, tak je to v pohode. Pokud ne, tak pridejte cca 1 polevkovou lzici nalevu ze zavarenych okurek. (ale pozor, timse to pochopitelne naredi
Bohunka
|14. 11. 2007 20:47
Tato pomazánka je výborná, já ji ale dělám trochu jinak.:)) Celer, ale také mrkev, dám do vroucí osolené a octem okyselené vody na tak dlouho, aby obě zeleniny byly do poloměkka uvařené. Nechám je na talíři vychladnout, a pak teprve nastrouhám. Dále postupuji jako v uvedeném receptu. Někdy přidám i lžíci majolky. Je to mňamka.
Buchy
|21. 9. 2007 08:42
Krabí tyčinky jsou myšleny ty 250 g. Omlouvám se, ale u nás se dají sehnat i menší jednořadové. Co se týče alergenů, jsem těžký alergik a astmatik a bez problémů pomazánku konzumuji již delší čas. Zdraví Buchy
Anonym
|18. 9. 2007 09:06
Jsou 125 g, tyčinky jsou jen v jedné řadě, a 250 g jsou ve 2 řadách. Aspoň tak je mají v Kauflandu a Tescu. Jana
Di
|18. 9. 2007 08:01
Větší bude asi to čtvrtkilové, u nás je i po 125 g.
František Brusák
|17. 9. 2007 23:15
Pozor pro alergiky,celer obsahuje alergen a je pro alergiky nebezpečný,vůbec z kombinací s citronem.
Eva Mlýnská
|17. 9. 2007 12:21
250 g bude asi to větší. Už jsem viděla tuším v hypernově menší balení.
Jana Remková
|17. 9. 2007 10:21
taky znám jen ty v balení 250 g,ani nevím,že existuje větší,nebo menší balení.Ale velmi zajímavý nápad.Jen bych chtěla vědět,jestli by se místo zakysané smetany dal použít bílý jogutr.Díky Jana
Zdena z JM
|17. 9. 2007 08:20
Co to znamená 1 větší balíček krabích tyčinek?Já znám balení akorát po 250 gramech.Nedalo by se to upřesnit? Díky.