• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Buřty na pivu
Napište svůj komentář k receptu

Buřty na pivu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 214
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buřty na pivu
Buřty na pivu
Buřty na pivu
Buřty na pivu
Buřty na pivu
Buřty na pivu
4fotografie
Nahrát fotku
 

Spojení kvalitních špekáčků, cibule a husté omáčky z černého piva je prostě dokonalé. Ideální jídlo na víkendový oběd nebo večeři s přáteli, ke kterému stačí jen čerstvý chléb na vytírání pekáčku.

Buřty na pivu

Suroviny

8 porce
    • 8
      ks buřty
    • 2
      lžíce hořčice
    • 3
      ks cibule (červená)
    • 200
      g anglická slanina (vcelku)
    • 1
      lžíce sádlo
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks chilli papričky
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 400
      g rajčata oloupaná
    • sůl
    • pepř mletý
    • 250
      ml pivo - černé

Postup přípravy receptu

1
Špekáčky oloupejte a podélně rozkrojte. Potřete hořčicí a poklaďte plátky cibule a slaniny.

RADA: Jak vybrat kvalitní špekáček?

2
V pekáčku na rozehřátém sádle orestujte zbylou slaninu a cibuli, přidejte nasekaný česnek, nakrájené chilli papričky, sladkou papriku, zbytek hořčice a rajčata.

RADA: Víte, jak správně nakrájet cibuli?

3
Vše orestujte. Vložte buřty, osolte, opepřete a zalijte pivem, přiklopte a v troubě rozehřáté na 200 °C pečte 15 minut. Po 15 minutách odklopte a 15 minut dopékejte.

RADA: Naložte si utopence!

4
Buřty na pivu jsou nejlepší horké, přímo z pekáčku. Ideální přílohou je čerstvý, křupavý chléb.
5
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ BUŘTŮ NA PIVU: Dejte si pozor na nekvalitní suroviny. Levné buřty s nízkým obsahem masa jsou plné vody, mouky a separátu. Takové uzeniny při pečení pustí obrovské množství tuku a vody, scvrknou se a jejich konzistence je blátivá. Chuťově jsou nevýrazné a celý pokrm degradují. Investujte proto do kvalitních špekáčků od řezníka nebo si v obchodě pohlídejte vysoký podíl masa (ideálně 80 % a více). Častou chybou bývá i přesolená omáčka. Špekáčky, hořčice i kečup jsou samy o sobě dost slané. Navíc se omáčka pečením zredukuje a její chuť (včetně slanosti) se zkoncentruje. Na začátku proto solte jen velmi málo nebo vůbec. Vždy je lepší dosolit hotové jídlo na konci. V neposlední řadě přidejte opravdu jen černé pivo, světlé by mohlo způsobit nepříjemnou nahořklou chuť.
6
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: Polovinu cibule a česneku vždy vložte na dno pekáčku pod buřty. Během pečení krásně zkaramelizují, nasáknou šťávu a vytvoří neuvěřitelně chutný základ, který zabrání přichycení. Pokud jsou buřty po 30 minutách měkké, ale chtěli byste na nich tmavší a křupavější kůrčičku, přepněte na poslední 2-3 minuty troubu na funkci grilu. Pečlivě sledujte, aby se povrch nespálil. Získáte tak neodolatelný, lehce připálený vzhled jako z táboráku. Po vytažení z trouby nechte pekáček 5 minut stát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Buřty na pivu IV.

Buřty na pivu IV.

Pepanovy buřty k pivu

Pepanovy buřty k pivu

"Letní" buřty na pivu - z pánve

"Letní" buřty na pivu - z pánve

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • renikh3po4 | 24. 11. 2019 07:56

    Recept výborný,rychle se po něm zaprášilo

  • Levon Ter-Ghazaryan | 5. 3. 2019 08:27

    Dokonalá záležitost. Levon Ter-Ghazaryan

  • Jandy | 14. 12. 2018 18:40

    Recept jednoduchý a rychlý. Jídlo výborné. Akorát příště vynechám hořčici. Narušila totiž trochu chuť celého jídla.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Buřty Česnek Chilli papričky Cibule Hořčice Paprika - sladká Pepř mletý Pivo - černé Rajčata oloupaná Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Muffiny pro vnučku

Muffiny pro vnučku

Rajský salát - light

Rajský salát - light

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím

Jednoduchá schwarzwaldská šunka se…

Rybízový nepečený dort

Rybízový nepečený dort

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

103
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová…
96
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
82
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
56
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
50
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

Buřtová pěna s bylinkami
Buřtová pěna s bylinkami
Buřtový salát
Buřtový salát
Buřtový salát s houbami
Buřtový salát s houbami
Buřty na pivu IV.
Buřty na pivu IV.
Buřty na pivu v briošce
Buřty na pivu v briošce
Buřty s cibulí
Buřty s cibulí
  • Recepty.cz
  • Buřty na pivu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact