pokakal jsem se
Ale není tam obyč mléko, ale slazené.
http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Calimero http://www.panoramio.com/photo/33698428 ;-)
Ale pak se to jmenovalo kalimero, jsou dva druhy. Sama jsem dovezla z Italie bombardino v lahvi, je tam cukr, mleko, vajecny zloutek, alcohol, aroma, rum, jakesi dve umele zlute 102 a 110. V jinem bombardinu, co jsem videla ve vyloze byla uvedena i whisky. Jinak slozeni se da vygooglovat. :-)
nevím ale na horách do toho dávali espresso piccolo, tak jak to má být správně?
Nesmí se to vařit, jen zahřát na max. 80 °C :-P
Mělo by tam patřit i trochu kafe. Sama jsem sháněla recept nebo spíš poměr ingrediencí, ale bohužel bez úspěchu. Každopádně kafčo by nemělo chybět.
A je to!..Lyžování je opět za mnou. Party s bombardinem proběhla v poklidu. :-) A protože jsme v partě měli nováčky, našlo bombardino nové příznivce...Paní- slečně Hance děkuju za prima nápad, sama pressovač nevlastním, leč vím, kde tento dobrý nápad ocení!Panu Pazderovi díky za připomínku- poznámku. Tudíž Vážení, prostě to "baj voko" smíchejte, prohřejte,vypijte! :-)Zitě "Záhorské" gratuluji k výkonu! :-)
etylakohol se vaří a tedy intensivně vypařuje již při 80st.... jak dlouho to vaříte na 100 st. C?
Bomba-jen nedopadnout jako Alberto Tomba.:o)
Bombarďák je výborný. Lze taky mléko propařit párou z pressovače a je to krásně nadýchané.Do skleničky vajas a pak mléko propařit.
Bombardino je opravdu báječné-SKVĚLÁ KOMBINACE INGREDIENCÍ.
To jsem pila v Itálii na horách a po 4 jsem lyžovala jak Šárka Záhorská.Výborné,ještě to polévali navrch vaječným koňakem!!!!
Bombardino je opravdu lahůdka