Tohle tradiční jídlo východního Středomoří je přesně to, co teď potřebujete. Hummus připravíte za chvíli, ale když si chcete vyhrát, můžete popustit uzdu fantazii a tvořit. Je to skvělá večeře, svačina, oběd do práce… Zasytí, ale neunaví. Dodá živiny a energii. A báječně chutná.
V hmoždíři nadrťte římský kmín a koriandr s trochou soli. Avokádo rozkrojte a zbavte pecky. Česnek oloupejte a naplocho nožem rozmáčkněte. Jarní cibulky nasekejte. Cizrnu slijte a propláchněte.
Do výkonného mixéru dejte cizrnu, lžící ze slupky vydloubněte avokádovou dužninu, vymačkejte šťávu z 1 limetky a začněte mixovat. Nejdřív na nižší obrátky a postupně přidávejte výkon. Do rozmixované směsi přidejte připravené koření, natrhaný koriandr, česnek, cibulky a lžíci tahini. Opět mixujte, konzistence by měla být krémová a mírně našlehaná, pouze s drobnými kousky zeleniny a bylin. Hummus dochuťte solí, pepřem a případně trochou limetkové šťávy. Ještě krátce promixujte.