Na rozpuštěném másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dosklovata, pak přisypeme najemno nasekaný česnek, pokrájené žampiony a špetku muškátového...
více o Smetanová bramboračka se žampiony
Na rozpuštěném másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme na tenké plátky pokrájené bílé nebo krémové žampiony, přidáme drobně...
více o Topinky s hermelínovými žampiony
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na másle či sádle dosklovata. Přidáme na drobno pokrájenou libovější slaninu a vše dosmažíme dozlatova. Přisypeme...
více o Žemlové karbanátky se žampiony
Maso pokrájejte na kousky velikosti sousta, dejte do misky, přidejte po dvou lžících sójové a rybí omáčky a nechte asi 10 minut odpočinout při...
více o Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem
Silnější plátky vepřového (krkovice, kotleta...) nebo drůbežího (kuřecí prso, krůtí steak...) masa opatrně prořízneme, ale nedokrojíme a uděláme si...
více o Hermelínové kapsy na žampionech
Těsto: 1. Droždí rozmíchejte s trochou cukru a asi ve 3 lžičkách vlažné vody a nechte vzejít kvásek 2. Do mísy prosejte oba druhy mouky, přidejte sůl,...
více o Pizza velmi podobná té právé z pizzerie
Hovězí maso můžeme připravit jak v celku, tak i pokrájené na kostky či plátky. Záleží na tom, co kdo preferuje a druh masa si vybereme též dle vlastní...
více o Pórkové hovězí na žampionech
Do osolené vody dáme vařit rýži na asi 20 minut
V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibulku se slaninou a restujeme do zlatova.
Přidáme pokrájené žampiony...
více o Žampiony se smetanou
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme žampiony a smažíme za občasného promíchání do jejich povadnutí. Přidáme nasekaný česnek a...
více o Bramborovo-žampionová krémová polévka
Očištěnou zeleninu pokrájíme na nudličky nebo plátky, žampiony na klínky, česnek nasekáme na drobno, slaninu na nudličky nebo kostičky.
V pánvi si...
více o Rychlá zeleninová směs se slaninou
Do zhruba kilogramového kusu, libové krkovice, bez kosti uděláme několik hlubokých zářezů (nedokrojit na plátky!). V oleji rozmícháme koření dle chuti...
více o Plněná krkovice na jehle
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na jemně pokrájeném špeku. Přihodíme na klínky pokrájené očištěné žampiony a smažíme do povadnutí....
více o Smetanové žampiony s medvědím česnekem
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na klínky pokrájené žampiony a smažíme do povadnutí. Vše zaprášíme moukou a...
více o Maďarská medvědí polévka
Trhanec: žloutky vyšleháme se solí, přilijeme mléko, přisypeme mouku, dochutíme kořením nebo bylinkami dle chuti, dobře promícháme a necháme cca 15...
více o Slaný žampionový trhanec
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky, které osolíme, opepříme, posypeme hladkou moukou a dobře promícháme. Pak nudličky nasypeme do hrnce s...
více o Pórkové nudličky se žampiony
V pánvi rozpálíme trochu oleje nebo sádla. Kotlety nakrojíme po stranách, osolíme, opepříme a osmažíme z obou stran dozlatova. Pak kotlety vyndáme a...
více o Kotlety se slaninou a žampiony
Květák dáme povařit do osolené vody doměkka, scedíme a necháme dobře okapat. Kdo chce, může ho povařit na páře. Poté v míse rozmačkáme šťouchadlem na...
více o Květákové karbanátky (placičky) se žampiony
Palačinky: vejce vyšleháme se špetkou soli, přilijeme mléko a vmícháme mouku. Hladké těstíčko necháme alespoň 20 minut odstát, je-li třeba přilijeme...
více o Palačinky se zeleninovou náplní a sýrem
Pohanku propláchneme a dáme vařit dle návodu, do vývaru nebo osolené vody s rozmáčknutým česnekem a snítkou bylinek dle chuti. Po uvaření doměkka...
více o Žampionová směs s pohankou
Na rozpuštěném másle krátce osmažíme na plátky pokrájené cibulky (bílou a světlezelenou část), ke kterým přidáme na plátky či klínky pokrájené...
více o Žampionová smaženice
Žampiony očistíme a odstraníme z nich nohy, které použijeme do mleté směsi (případně do polévky či pod maso).
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na...
více o Plněné žampiony mletou směsí
Kachní stehna očistíme, nasolíme a necháme přes noc v chladnu odležet. Druhý den vložíme stehna do zapékací misky, zaklopíme a vložíme do předehřáté...
více o Kachna na žampionech a tymiánu
Mleté maso dáme do mísy, přidáme jemně nastrouhaný česnek a sýr dle chuti, hrubě nastrouhané žampiony, vejce, koření a sůl dle chuti a vše dobře...
více o Mleté karbanátky se žampiony a sýrem
Na rozehřátém tuku osmažíme cibuli dosklovata. Přidáme na kostky nebo plátky pokrájené, osolené a opepřené hovězí maso, které osmažíme ze všech stran....
více o Hovězí na žampionech
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme mleté maso, které vařečkou při smažení rozdělíme od sebe, osolíme, opepříme a...
více o Mletá směs se žampiony a hermelínem
Kotletu si připravíme nejlépe den předem, kdy do ní tenkým ostrým nožem uděláme na několika místech hluboké vpichy, do kterých zasuneme špalíčky...
více o Špikovaná pečeně po italsku
Plátky vepřového masa dle vlastního výběru po stranách nakrojíme, opepříme a jen mírně osolíme. Na pokrájené cibuli osmažené dosklovata na trošce...
více o Voňavé vepřové plátky se žampiony
Papriku očistěte a pokrájejte na kousky, lusky očistěte a podélně rozkrojte, žampiony pokrájejte na čtvrtiny. Vše pár minut restujte na pánvi na troše...
více o Asijské nudle se zeleninou a krevetami
Kuřecí maso pokrájíme na kousky, osolíme,okořeníme dle chuti a společně s drobně pokrájenými žampiony (já použil portobello) osmažíme na minimálním...
více o Kuřecí pomazánka se žampiony
Rybí filety dle vlastního výběru, nejlépe čerstvé, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme krátce odležet.
Mezitím si pokrájíme...
více o Přírodní rybí filety se zeleninou
Na malém množství oleje osmažíme mírně osolené libové vepřové mleté maso, ke kterému přidáme osmažit na plátky pokrájený pórek, na kostičky pokrájenou...
více o Mletá směs s nudlemi
Slaninu pokrájíme na nudličky nebo kostičky a necháme nasucho osmažit dozlatova v hrnci, ve kterém budeme vařit polévku. Po osmažení slaninu bez...
více o Žampionový krém se slaninou
Na malém množství oleje osmažíme dosklovata na klínky nebo plátky pokrájenou cibuli, ke které dáme osmažit i na nudličky pokrájený česnekový bok nebo...
více o Žampionová směs s játry
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Bílou a světle zelenou část pórku nakrájíme příčně na kolečka, která pak podélně překrojíme na menší kousky a...
více o Noky s pórkem a žampiony dle mamky
Na jemně pokrájeném špeku (pokud chceme pokrm bezmasý, tak na oleji) osmažíme lehce dozlatova drobně pokrájenou cibuli. K té pak přidáme na plátky...
více o Krémové žampiony s těstovinami
Kuřecí maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky, osolíme a opepříme. Pórek pokrájíme na kolečka a dáme na kousek másla osmažit dosklovata. Žampiony...
více o Žampionové kuřecí s medvědím česnekem
Cibuli pokrájíme na kostičky a na kousku másla osmažíme dosklovata. Pak přidáme na nudličky pokrájenou debrecínku nebo šunku, kterou také osmažíme a...
více o Zapékané žampiony (nejen) se sýrem
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, ke které následně přidáme osmažit drobně pokrájenou červenou papriku a poté i nasekaný...
více o Těstoviny (nejen) s tuňákem II.
Na oleji či másle osmažíme dosklovata jemně pokrájenou cibuli, ke které přidáme krátce rozvonět i jemně nasekaný česnek.
Následně přihodíme k cibuli...
více o Těstoviny (nejen) s tuňákem
Na pánvi s kouskem másla osmažíme drobně pokrájenou slaninu, cibulky, papriku, česnek a žampion. Přidáme vařené špagety (například ty, které nám zbyly...
více o Špagetová omeleta
Žampiony nakrájíme na čtvrtky, cibuli na měsíčky a slaninu na kostičky. Gnocchi uvaříme dle návodu.
Do hluboké pánve dáme vyškvařit slaninu a škvarky,...
více o Gnocchi se žampiony
Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, na které následně osmažíme na kostky či nudličky pokrájené plecko, které osolíme a...
více o Česneková plec se žampiony
Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme drobně pokrájenou šunku a nasekaný česnek, ty také krátce osmažíme a pak přisypeme hrubě...
více o Bramborovo-houbová strouhaná polévka
Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které buď pokrájíme do směsi, kterou budeme plnit klobouky steakových žampionů, nebo je dáme upéct...
více o Portobello bolognese
Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které buď pokrájíme do směsi, kterou budeme plnit klobouky steakových žampionů, nebo je dáme upéct...
více o Portobello s hermelínem
Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které dáme upéct společně s naplněnými klobouky, případně použijeme do polévky...
Špenátový protlak ...
více o Portobello se špenátem
Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které buď pokrájíme do směsi, kterou budeme plnit klobouky steakových žampionů, nebo je dáme upéct...
více o Portobello s uzenou mozzarellou