33
Z bílků ušleháme sníh, přidáme cukr, po jednom žloutky, ořechy a strouhanku s práškem do pečiva. Na plech dáme oplatky a vlijeme těsto. Upečeme a... více o Koláč na oplatce
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře nasypeme mouku. Kousky chleba... více o Opečené toasty s mozzarellou
Všechny přísady zpracujeme v lité těsto, upečeme na vymazaném a vysypaném větším pekáči. Po prochladnutí potřeme zavařeninou, naneseme ořechovou hmotu... více o Opilé řezy
Brambory nakrájíme na kolečka. Česnek rozmačkáme a přidáme do oleje s kořením, zamícháme. Brambory poklademe na plech a polejeme je ochuceným olejem.... více o Opékané pikantní bramborové plátky
Roštěnky naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se nekroutily. Plátky masa osmažíme na rozpáleném oleji. Často je obracíme, během smažení je pokapeme... více o Opilé roštěnky
Celá vejce ušleháme s cukrem, přidáme mleté ořechy smíchané se strouhankou, moukou a práškem do pečiva. Připravenou hmotu vylijeme na plech vyložený... více o Karamelové oplatkové řezy
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec lehce vařečkou přimícháme... více o Opilý Izidor - Lux
Oškrábané brambory rozřežeme na osminy a v osolené vodě přivedeme k varu. Když se voda vaří, přisypeme mouku tak, aby vytvořila na hladině kopeček ... více o Šusky (opečené škubánky)
Švestky vypeckujeme a namočíme na 4 hodiny do rumu. Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto, které dáme na 30 minut do chladničky... více o Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč
Těsto: semeleme do mísy špaldu s kořením na jemno, zbytek obilí na polohrubo (pokud nemáte mlýnek na obilí, použijte celozrnnou mouku z obchodu +... více o Opravdu celozrnný jablečný koláč
Jehněčí kýtu omyjeme, prošpikujeme kousky slaniny, jemně osolíme, potřeme plnotučnou hořčicí, jemně po povrchu maso nařežeme, dáme do pekáčku, Přidáme... více o Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
Hrušky oloupeme, ale stopky jim necháme. Vložíme je do hrnce s vínem stopkou nahoru, přidáme koření a cukr, přivedeme k varu a na velmi mírném ohni... více o Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
Krůtí prsa naklepeme, okořeníme, potřeme česnekem a smažíme na pánvi. Papriku nakrájíme na kousky dáme na pánev s kapkou oleje a opékáme. Do ohřáté... více o Krůtí prsa se sýrovou omáčkou a opečenou zeleninou
Oloupané brambory pokrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Při slévání vody z uvařených brambor nevylijeme všechnu vodu, menší část v hrnci necháme... více o Kořeněné škubánky-opečenky
Nejprve si zkaramelizujeme cukr, pak přidáme rozehřátý tuk, pak najemno nasekané ořechy a nakonec salko. Vše neustále mícháme. Po přidání salka za... více o Sladké oplatky
Na kostky nakrájenou slaninu a mandle osmahneme na pánvi s olejem na mírném ohni, dokud mandle nezezlátnou. Přidáme na růžičky rozebranou brokolici a... více o Brokolice opečená se slaninou
Začněte přípravou artyčoků: malým ostrým nožíkem okrájejte stonek a postupně kolem dokola otrhejte většinu listů. Místa po odkrájených listech opět... více o Opečené artyčoky s krutony
Dužinu dýně nakrájíme na malé kostičky, šalotku a šalvěj nakrájíme nadrobno. Plátek chleba rozmixujeme a osmažíme v pánvi s trochou oleje. Chléb... více o Těstoviny s dýní a opraženým chlebem
Sušenky rozdrtíme. Já je klasicky demoluji v utěrce. Kousíčky smícháme s rozpuštěným máslem a třemi bílky. Hmotou poté vysteleme dortovou formu. Stačí... více o Opravdový cheesecake s dírami jak ementál
Oloupeme petržel, nakrájíme na plátky a smažíme na oleji jako hranolky. Posolíme a podáváme jako přílohu. Já většinou osuším papírovým ručníkem, aby... více o Opékaná petržel
Jáhly: Na jeden hrnek jáhel - dva hrnky vody. Jáhly zalijeme a vaříme, dokud se voda nevsákne. Pozor, aby se jáhly nerozvařily. Na pánvi (používám wok... více o Jáhly s opečeným bramborem a fazolovou omáčkou
Hrušky oloupejte (zespodu můžete odkrojit, aby vám hruška na talířku stála). Vyberte nějaký užší/vyšší hrnec, nalijte do něj alkohol, přidejte cukr ... více o Opilá hruška s brusinkami
Upečeme korpus na dort: vyšleháme vejce s cukrem doběla, min. čtvrt hodinky šleháme mixérem, pak ručně vmícháme kakao, následuje mouka s kypřícím... více o Jak opravit nepovedený dort
-Očistíme si zeleninu. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, salát podélně a rukolu necháme být takovou, jaká je. -Vezmeme si větší misku a začneme tam... více o Zeleninový salát s rukolou a opečenou bagetkou
Hrách přebereme, několikrát ho propláchneme studenou vodou a pak ho nasypeme do velké zavařovačky, zalijeme vlažnou vodou a necháme stát na teplém... více o Pučálka s opečenou slaninou
Tofu dobře osušte a pokrájejte na menší kostky. Na pánvi rozpalte asi 2 lžíce olivového oleje a tofu opečte ze všech stran, aby bylo křupavé. Všechny... více o Salát s opečeným tofu a hořčičnou zálivkou
Oškrábané syrové brambory nastrouhejte a vodu z nich nevylévejte. Vmíchejte vejce, mouku a osolte. Pokud bude potřeba, přidejte trochu mouky. Ve... více o Tvarůžkové halušky s dokřupava opečenou haluškovou slaninou
V pánvi s troškou sádla osmažíme na větší kusy (plátky, výseče) pokrájenou cibuli a pokrájené uzené maso. Chléb natrháme na menší kusy a v druhé... více o Cibulová omeleta s uzeným masem a opečeným chlebem
Připravte si marinádu. Whisky, olej, balzamiko, hořčici a cukr dejte do zavařovací sklenice, uzavřete a dobře protřepejte, aby se vytvořila emulze.... více o Whisky krkovice s opečenými bramborami
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. Mezitím připravte pesto: bylinky, ořechy, česnek a olej rozmixujte, dochuťte solí a pepřem. Pesto dejte... více o Těstoviny s pestem a opečenou kukuřicí
V zadělávací míse smíchejte nadrobené droždí s cukrem a vlažným mlékem. Přidejte jogurt, 1 vejce, citronovou kůru, vanilku, tuzemák, špetku soli,... více o Pražský koláč s opilými hruškami
Brambory oloupejte a nakrájejte na stejně velké kusy, povařte v osolené vodě asi 15 minut. Vodu z brambor částečně slijte a v hrnci ponechte asi jednu... více o Opečené škubánky s mákem
Do kastrůlku dejte mléko, rozmíchejte v něm žloutky, přidejte cukr a škrob a dobře rozmíchejte. Přidejte amaretto a za stálého míchání a na mírném... více o Opilé broskvové poháry s amarettem
Nic nebylo nalezeno
Nic nebylo nalezeno