Na rozpuštěném másle osmahneme cibulku. Když zesklovatí, přidáme nastrouhanou zeleninu (nahrubo). V případě potřeby lehce podléváme vodou. Po chvilce... více o Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů
Celer oloupeme, pokrájíme na 1 - 1,5 cm plátky a povaříme v osolené vodě na skus. Můžeme vařit i ve vodě s citronovou šťávou nebo místo soli můžeme... více o Celer smažený v kořeněné tempuře
Marináda: v malém kastrolku svaříme za stálého míchání olej, kečup, hořčici, worcester a lák. Salám nakrájíme na slabé nudličky a dáme do mísy.... více o Zbojnický salát
Troubu zapněte na 190 °C. Meruňky přepulte, vypeckujte a řeznou stranou nahoru je urovnejte do zapékací misky, kterou jste vymazali kouskem másla.... více o Meruňkové clafoutis
Vajíčka nakrájíme na kostečky, přidáme všechny ingredience. Dále přidáme sůl, pepř, cukr, lák z okurek vše dle chuti. Můžeme přidat i majonézu, nebo... více o Vajíčková pomazánka Rabat
Mrkev si oškrábeme a na struhadle ji nastouháme najemno. Banán nakrájíme na kolečka a přidáme k nastrouhané mrkvi. Přilijeme džus a vše důkladně... více o Mrkvovo-banánové smoothie
Listy medvědího česneku přeberte, umyjte a nasekejte na kousky. Rozmixujte společně s hrstí piniových oříšků, trochou olivového oleje a trochou soli.... více o Pesto z medvědího česneku
V hrnci přiveďte k varu smetanu s oběma druhy cukru a nechte je v ní rozpustit. Odstavte. Po vychladnutí vmíchejte rozšlehané žloutky s kondenzovaným... více o Kouzelný vaječný koňak
Na másle s olejem si osmažíme dorůžova hrubě nastrouhaný celer s mrkví. Osmaženou zeleninu následně posypeme moukou, přidáme nastrouhaný česnek a za... více o Květáková bramboračka
Z piva a ostatních ingrediencí umícháme marinádu, ve které necháme v chladnu, alespoň přes noc (nejlépe 24 hodin) odpočívat - marinovat připravené... více o Pivní marinované špízy
Zelná směs: na malém množství oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, k té přisypeme pokrájenou slaninu a dále smažíme. Když je i slanina... více o Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)
Okurky oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přilijeme půllitr studené vody a necháme půl hodiny louhovat. Pak okurku přecedíme a... více o Bylinkovo-okurkový nápoj
Mouku nasypeme do mísy a promícháme se špetkou soli. Uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme vanilkový cukr, rozdrobíme droždí a přilijeme část... více o Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté, bez vajec
V jedné misce ušleháme vaječné žloutky s cukrem do pěny, pak zašleháme jogurt a nakonec olej. Dobře promícháme, aby se nám suroviny spojily v těsto. V... více o Jogurtová buchta s borůvkami
Tato směs kořené se nejlépe hodí na fajitas a masem plněné tortilly. Můžete ji však použít i na čínu, restovanou zeleninu apod. Koření by mělo mít... více o El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas
Rozkrojím a vydlabu lilek, předpeču lilek (na 200°C 15 minut). Na pánvičce zesklovatím cibulku, přidám lilek (na kostičky), papriku (na kostičky),... více o Zapečený lilek s tuňákem
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme aroma, olej, vodu, mouku a kypřidlo, dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto... více o Pudinkový dort (řez) s ovocem
Kroupy namočíme alespoň na dvě hodiny do studené vody, pak osolíme a uvaříme doměkka, scedíme, necháme okapat. Pokud chceme, můžeme kroupy... více o Kroupový oběd (večeře)
Tyto placky jsou známé pod několika názvy: v Anglii jsem se setkala s tím, že tomu říkají Naan bread, v Ústí v indické restauraci placky Chapati, nebo... více o Indický chléb (Naan / Chapati)
Pokud používáme čerstvé kvasnice, nejprve si je "nastartujeme" v troše vlažné vody s cukrem a špetkou mouky, dáme na teplé místo, až se začnou tvořit... více o Zdravý chléb do formy
Rozdělíme si žloutky od bílků. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. V míse smícháme zbylé žloutky, mouku a prášek do pečiva. Poté přidáme hotový sníh a... více o Hrníčková ovocná roláda
Vše smícháme v misce a pak naložíme např. do šálků a vložíme do mikrovlnné trouby na 6 minut (800 W).... více o Housky (DUKAN)
Množství záleží na počtu strávníků. Cibuli oloupeme, nakrájíme na slabá kolečka, která od sebe rozdělíme, obalíme v hladké mouce a v jedné vrstvě... více o Vídeňská cibulka
Ve velké pánvi na smažení rozehřejte olivový olej. Vsypte cizrnu, cibulku a půlky rajčat, za občasného promíchání zlehka smažte asi 8 až 10 minut, až... více o Cizrnový salát s rajčaty a chorizem
Z pomazánkového másla, hladké a polohrubé mouky, citronové kůry a vajíčka vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odležet. Pak ho na... více o Jablečný závin s tvarohem z pomazánkového másla
Na pánvičce osmahneme cibuli a opečeme mleté maso (pokud není solené, tak ochutíme) a tak dlouho do něj štoucháme vařečkou, až jsou z něj opečené malé... více o Bulharská musaka -Olga
Brambory uvaříme i se slupkou, ještě teplé oloupeme a dobře rozmačkáme. Cuketu umyjeme a nakrájíme na kostičky. V panvi rozehřejeme olej, dáme smažit... více o Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry
Jablka oloupeme, vyřežeme jádřince a nakrájíme na plátky. Umícháme ricottu, med a vejce, nejlépe v robotu,do hladkého krému. Smícháme mouku, škrob,... více o Bábovka s medem, ricottou a jablky
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Vmícháme do ní mouku s kypřidlem a kakao. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě... více o Dortíčky se šlehačkou
Kuřecí prsa (kotlety, kýtu) prořízneme a vytvoříme v nich kapsu, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu nasucho orestujeme v pánvi, přidáme rozšlehaná... více o Voňavé anglické kapsy
Listové těsto vyválíme na tenký plát. Rádýlkem nařežeme na dlouhé obdélníky, které ještě 2 x prokrojíme (nedokrojíme) tak, že nám vzniknou 3 pramínky,... více o Slané copánky z listového těsta
Počet vajec záleží na počtu topinek: 1 ks topinky = 1 vejce. Plátky chleba si osmažíme z obou stran dozlatova. Z vajec si uděláme volské oči - na... více o Lovošská topinka
Nejdříve utřeme heru s cukrem, pak postupně přidáme ostatní ingredience. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh. Dáme péci do vysypané a vymazané formy.... více o Kakaová bábovka
Bílky ušleháme do tuha, přidáme cukr a potom přidáváme po jednom žloutku a opatrně zašleháváme. Nakonec přidáme kakao s moukou. Na plech dáme alobal,... více o Roláda se šlehačkou
Tuk utřeme s cukrem a s vejci. Poté přdáme mléko a vzešlý kvásek a cit. kůru. Nakonec přidáme mouku se solí. Mouky dáváme tolik, až je těsto tužší víc... více o Buchty jako od babičky
Osmažit tortilly, až jsou nazlátlé, ve stejném oleji osmažíme i chilli papriky. Nahrubo rozmixujeme rajčata s česnekem a cibulí, také osmažíme. Vše... více o Mexická polévka - Sopa de Tortilla
Maso, jemně nasekanou cibuli a vejce promícháme s worchestrovou omáčkou dle chuti, osolíme a opepříme. Ze vzniklé hmoty uplácáme placky cca 8 cm v... více o Hamburgery original
Do misky si nasypu 2x vanilkový pudink, vanilkový cukr, 1 dcl (nebo půl sklenky) práškového cukru, 1 dcl (nebo půl sklenky) oleje, 2 vajíčka a půlku... více o Pudinková bábovka II.
Do každé sklenice vložíme celé okurky (množství, kolik se vejde), pričemž je prokládáme mrkví a cibulí. Přidáme všechny výše uvedené ingredience,... více o Rychle naložené okurky
Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, trochu podlijeme a dusíme asi 20 minut. Uvařené brambory nakrájíme na plátky - tenčí. Mleté maso... více o Krkonošská pohádka
Na větší talíř nakrájíme na tenčí plátky mozzarellu, na ní přidáme nakrájená rajčata. Toto polejem olivovým olejem a lehce pokapeme balzamikovým octem... více o Caprese
Osmažíme cibulku, přidáme špenát a uvaříme. Pak přidáme prolisovaný česnek, osolíme. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osmažíme, osolíme, opepříme a... více o Těstoviny s kuřetem a špenátem
Smícháme mouku s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a rozdělíme do dvou misek. Do jedné přidáme skořici a do druhé kakao. Nastrouháme si zvlášť... více o Buchta proti všem předpisům
Vejce,cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Za stálého míchání přiléváme olej a vaječný likér. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Do formy... více o Bábovka s vaječným koňakem
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno nastrouháme, salám na jemnou... více o Smažený sýr bez smažení
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme. Do mísy dáme 2 lžíce sójové omáčky, přidáme vegetu, tofu nakrájíme na kostky a přidáme do mísy,... více o Těstovinový salát s tofu
Opláchnuté vepřové plecko nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na sádle dorůžova s kmínem, přidáme kostky masa, které... více o Vepřové s cibulí na černém pivu
Maso naškrábeme nebo hodně jemně umeleme. Podle chuti přidáme koření a necháme 2-3 hodiny odležet. Mažeme na topinky.... více o Tatarský biftek II.
Na rozpáleném oleji opečeme malé kousky krůtího masa, okořeníme a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a plátky žampionů. Zvlášť ušleháme vždy dvě... více o Vaječná omeleta a la Brillat Savarin
Játra nejprve důkladně omyjeme studenou vodou, odstraníme všechny blány a nakrájíme na silnější plátky. Ty pak mírně naklepeme a podle chuti opepříme.... více o Pikantní vepřová játra