• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Živáň ala Alenka
Napište svůj komentář k receptu

Živáň ala Alenka

autor: Mucík
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Živáň ala Alenka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg vepřové maso kýta, krkovice, plecko - dle chuti /může být 1 druh či promíchané
    • 500
      g anglická slanina
    • 500
      g cibule
    • 1
      lžička pepř celý mletý
    • 1
      lžička paprika - sladká mletý
    • 2
      lžička sůl
    • 4
      ks bobkový list
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1,50
      dl rostlinný olej
    • 3
      dl červené víno

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravíme marinádu. Olej smícháme s hořčicí, kořením, solí a na kousky polámanými bobkovými listy. Maso nakrájíme na plátky, ty jenom trochu naklepeme a nakrájíme na čtverce o velikosti cca 3-4 cm. Potom maso vložíme do mísy a zalijeme připravenou marinádou. Pořádně promícháme. Dáme do ledničky na cca 10 hodin. Na stejně velké plátky nakrájíme cibuli i slaninu.
2
Do pekáče na husu skládáme postupně - vždy kousek masa, kousek cibule, kousek slaniny a toto pořadí pořád opakujeme, skládáme do dlouhých řad - do pekáče se vejdou 3 dlouhé řady. Maso prostě "nacpeme" všude, kde se dá - i s cibulí a slaninou. Zbytek nálevu nalejeme na maso v pekáči. Masa, slaniny a cibule by mělo být tolik, aby byl pekáč úplně plný, bez mezer. Všechnu tuto nádheru zalijeme červeným vínem, přikryjeme druhým pekáčem, nebo alobalem a pečeme při 150 °C. Asi půl hodiny před dopečením maso odkryjeme a dopečeme. Celková doba pečení by měla být co nejdelší. Já to peču 3,5-4 hodiny. Nepodlévám.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočková polévka ala Romana

Čočková polévka ala Romana

Domácí hranolky ala McDonald

Domácí hranolky ala McDonald

Krůtí řízky ála saltimbocca

Krůtí řízky ála saltimbocca

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pan Vařečka | 30. 11. 2007 18:46

    jistě... pivem

  • Květa | 18. 9. 2007 19:37

    Zní to báječně, jen nemusím ve vaření víno. Stačí i malá kapka a už mi to nevoní a nechutná. Lze to zalít i něčím jiným?

  • Mucule | 9. 3. 2007 17:44

    Mohu doporučit obyčejný chleba. Potom ta šťávička a v ní namočený chlebíček... no blaho!!!

  • Jana Kutačová | 8. 2. 2007 08:41

    Já osobně bych to viděla na vařený nebo pečený brambor.Ono by se dalo ke konci toho pečení,přidat plech s brambory nakrájenými na kolečka nebo čtvrtky a nechat je upéct a vytáhnout zároveň s připravenou"živáňskou" .o)

  • Andrea Navrátilová | 7. 2. 2007 19:22

    Ráda recept vyzkouším,ale máme rádi přílohyporadíte co dobrého k tomu?

  • Anka | 22. 1. 2007 10:37

    Vynikajúce, mala som hostí - fajnšmekrov, všetkým to veťmi chutilo

  • jana | 29. 5. 2006 12:14

    vynikající i na studeno - pokud ovšem zbude...super, díky za recept.

  • Gabriela Houšková | 4. 5. 2006 13:46

    v neděli jsme byli u ségry (taky Alena), která tento recept vyzkoušela. Bylo to skvělé, masíčko výborně ochucené a měkoučké. K tomu udělala omáčku z jogurtu a zakysané smetany s koprem a pažitkou. Super, dávám 1*

  • Eva Budková | 11. 4. 2006 11:00

    Recept jsem vyzkoušela, všem doma moc chutnalo :-) Dávám za 1. Opravdu výborný.

  • PETR | 7. 4. 2006 13:16

    To stojí za vyskoušení.

  • Anonym | 20. 3. 2006 14:34

    no to bych si dala říct, vyzkouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Červené víno Cibule Hořčice plnotučná Paprika - sladká Pepř celý Rostlinný olej Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valentýnský dort

Valentýnský dort

Velikonoční sekaná

Velikonoční sekaná

Krkonošská pohádka

Krkonošská pohádka

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové na houbách s fazolkami

Vepřové na houbách s fazolkami

Čočka na kyselo - salát

Čočka na kyselo - salát

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Palačinkový koláč s jablky a pudinkem

Palačinkový koláč s jablky a pudinkem

Pórková lehká polévka

Pórková lehká polévka

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
13
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
12
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Živáň ala Alenka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact