• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Zimní minestrone
Napište svůj komentář k receptu

Zimní minestrone

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zimní minestrone
Zimní minestrone
Zimní minestrone
Zimní minestrone
Zimní minestrone
Zimní minestrone
4fotografie
Nahrát fotku
 

S touto velmi oblíbenou italskou polévkou se můžeme setkat v mnoha obměnách. Naleznete v ní jak mnoho zeleniny včetně rajčat a brambor, tak bílé fazole. Polévka vás tak dostatečně zasytí i jako samostatný chod. K večeři jako dělaná.

Suroviny

4 porce
    • 150
      g anglická slanina
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      stonek řapíkatý celer
    • 4
      ks mrkev
    • 3
      ks brambory středně velké, typ B
    • olivový olej
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata krájená
    • 750
      ml zeleninový vývar
    • 400
      g fazole ve slaném nálevu bílé
    • 2
      hrst kadeřávek
    • strouhaný parmazán k podávání
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Slaninu nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek a řapíkatý celer na plátky, mrkev na kolečka, brambory na kostičky.

RADA: Jak krájet cibuli

2
Rozpalte hrnec a opečte slaninu dozlatova. Přidejte lžíci oleje a orestujte cibuli dosklovata, poté přidejte řapíkatý celer, mrkev a restujte asi 3 minuty. Nakonec přidejte česnek, tomu postačí asi minuta. Nyní přilijte rajčata, vývar a přidejte pokrájené brambory. Vše přiveďte k varu, ztlumte plamen, přiklopte a vařte, dokud brambory nebudou takřka měkké.

RADA: Silný vývar

3
Fazole slijte a propláchněte, polovinu jich rozmixujte a vmíchejte do polévky, fazolové pyré ji zahustí. Přidejte zbylé fazole a natrhané listy kadeřávku, polévku dochuťte solí, pepřem a už jen krátce prohřejte. Podávejte s nastrouhaným parmazánem.

RADA: Trik s přesolenou polévkou

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Minestrone s kadeřávkem

Minestrone s kadeřávkem

Rajčatová polévka s petrželovým pestem

Rajčatová polévka s petrželovým pestem

Toskánská polévka

Toskánská polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Česnek Cibule Fazole ve slaném nálevu Kadeřávek Mrkev Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Pepř mletý Řapíkatý celer Strouhaný parmazán Sůl Zeleninový vývar

Poctivá kuřecí polévka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Teplý bramborový salát

Teplý bramborový salát

Tvarohový mřížkový koláč II.

Tvarohový mřížkový koláč II.

Hovězí maso na pivu

Hovězí maso na pivu

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Domácí snickers

Domácí snickers

Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky, dýní...

Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky,…

Doporučujeme

30 minut
Palačinky se sýrem a špenátem

Palačinky se sýrem a špenátem

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poctivá kuřecí polévka

Poslední sledované recepty

24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Domácí granola
Domácí granola
22
Losos s bylinkovou krustou
Losos s bylinkovou…
17
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
16
Znojemské okurky
Znojemské okurky

Zajímavé články

Jak vylouskat vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak vylouskat vlašské ořechy? Zkuste triky, díky…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová kolečka, která miloval náš první prezident
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová…
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z kterých filmů jsou?
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z…
AHA.cz Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Ženy.cz Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Blesk.cz Tajný pohřeb Jorgy Kotrbové (†78): Přijela jen rodina! Rozptýlí ji na ranči…

Tajný pohřeb Jorgy Kotrbové (†78): Přijela jen rodina! Rozptýlí ji na ranči…

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

Další doporučené recepty:

Zemákové kotletky
Zemákové kotletky
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemplínský koláč
Zemplínský koláč
Zimní quiche
Zimní quiche
Zimní rakytníková vzpruha
Zimní rakytníková vzpruha
Zimní salát
Zimní salát
  • Recepty.cz
  • Zimní minestrone
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact