• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Zelné flíčky
Napište svůj komentář k receptu

Zelné flíčky

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelné flíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • pepř mletý
    • sádlo
    • cibule
    • hlávkové zelí bílé
    • těstoviny fleky

Postup přípravy receptu

1
Na sádle v kastrole bez pokličky pražíme nakrájené zelí (zelí dáme dost, zmenší totiž objem), osolíme a opepříme. Když začíná nabírat hnědou barvu (nejprve pustí šťávu, tu vydusíme a OPÉKÁME DOHNĚDA, mícháme!), smícháme jej s vařenými fleky a smaženou cibulí. Můžeme, ale nemusíme zapéct. Tyto fleky chutnají i zapřísáhlým masožravcům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené flíčky se šunkou

Zapečené flíčky se šunkou

Houbové flíčky-zapečené

Houbové flíčky-zapečené

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 12. 9. 2006 14:57

    Veroniko, aj dnes je to na Slovensku vcelku bežné jedlo, a tak ako u vás, aj u nás niekto kapustu žmýka, niekto nie. Ja osobne nežmýkam, prebytočná tekutina sa vyparí.

  • Veronika Nováková | 12. 9. 2006 12:19

    souhlasím s vyždímáním zelí a to nejen proto,že to mám vyzkoušené,ale recept mám od mojí prababičky ze slovenska,která má datum naronení v 19.století.Bylo to jídlo chudých,dnes je to mnamka.

  • Jaroslava Oumarová | 1. 6. 2006 21:49

    Jsem ráda, že chutnalo:-) A jak píšete, jednou za čas promastit vnitřnosti neškodí:-)))

  • Marti | 1. 6. 2006 18:43

    Takova pochoutka se nezapre. Zeli, testoviny a dva parky a cibuli jsem mela doma a udelala jsem to na obed a moc a moc jsem si pochutnala. To se tady v USA nenajde. Bylo to docela mastne, ale jednou za cas to vubec nevadi. Davam za jedna.

  • Anonym | 7. 4. 2006 21:14

    Ano, robim tiez tak ako pani Terezka , dusim kapusticku na karamele a to je skutocne pochutka...mnam

  • temporary | 7. 4. 2006 13:24

    Nevěřila jsem, vyzkoušela a žasla nad tou dobrotou.... zelí jsem šupla z kráječe rovnou smažit, takže správná rychlovka...

  • Martina S. | 15. 3. 2006 15:25

    Výborné. Moc nám chutnalo. Ze zkušeností tady pochytaných jsem přidala jak rozškvařenou slaninu, tak i trochu škvarečků. Lahoda.

  • Tereza Jarčušková | 14. 3. 2006 07:51

    Libore, lenže s tou "vodou" vylejete aj množstvo minerálov a vitamínov a to je podľa mňa škoda.

  • Libor Placek | 14. 3. 2006 07:44

    Přesně, jak uvádí paní Milada. Zelí je potřeba osolit, nechat pustit vodu a pořádně vyždímat. Pak se opraží pěkně do červena. Cibuli nepřidávám, to zelí stačí. A když se přidá na kostičky opražená anglická slanina, je to jedna báseň. Nejradši to dělám s vřeteny, ty kousky zelí se na nich pěkně zachytí. Vychlazené pivo nutné!

  • Josef Hladik | 28. 2. 2006 19:32

    Opecene kure oberu a maso pridam do zeli ktere podusim na slanine , misto fleku davam fazole.

  • Milada Ledvinová | 27. 2. 2006 14:36

    Zelí k flekům upravuji ještě trochu jinak, nakrouhám, prosolím, až pustí vodu, ještě ho důkladně vyždímám a potom teprve smažím na větším množství tuku. Doporučuji, vyzkoušejte, zelíčko má trochu jinou chuť i vzhled.

  • Kafenka :-) | 23. 2. 2006 09:34

    Dělám flíčky tak, jak píše paní Terezka.. Udělám si tmavší karamel, na něm dusím hlávkové zelí a nakonec jen osolím a smíchám s těstovinami... No úplně jste mě dámy navnadily, udělám je dneska na oběd..

  • Mirka.G. | 22. 2. 2006 13:22

    Výborné sú aj nasladko: pred dokončením dat cukor a posypať škoricovým cukrom. Vtedy nedávam korenie a solím len mierne, ako sladké jedlo.

  • Pavlína Svitáková | 22. 2. 2006 12:57

    Nám také chutná spíše s kyselým zelím.Nejlepší se škvarky,pepř,osmažená cibulka.Obdoba halušek.Když je málo času je to rychlovka.

  • Tereza Jarčušková | 22. 2. 2006 10:52

    Niekde sa robia fliačky tak, že sa nechá trocha cukru skaramelizovať a potom sa na ňom dusí kapusta.

  • Jitka Malinová | 22. 2. 2006 10:40

    Cibulku ani pepř nedávám, ale anglickou ano, ale jen 5 dkg. Ani já zelí nepeču, jen dusím, mám strach, aby nezhořklo. Vyzkouším a uvidíme.

  • Jaroslava Oumarová | 22. 2. 2006 09:54

    Doporučuji jednou vyzkoušet bez slaniny,je to také moc dobré a "lehčí":-). Má to jinou chuť. Slanina tomu dává "uzenou" příchuť. Bez ní vynikne zelí a cibulka. A pepř - ale nepřežeňte to s ním.

  • Anonym | 22. 2. 2006 09:32

    Dělám obdobně i se slaninou, ale zelí neopékám, jen dusím. Příště vyzkouším a dám vědět.

  • Tereza Jarčušková | 22. 2. 2006 06:56

    Áno, tak to je ono. Fliačky patria k hlávkovej kapuste, ale pridajte rozškvarenú slaninku a bude to ešte lepšie. A nešetrite ňou : )))

  • Marie Němcová | 21. 2. 2006 22:07

    Dělám z kysaného zelí.Ale jinak stený postup.Ani nezapékám.Vařila nám je babička a říkala tomu Krautfleky ( ´kraut-německy zelí) Já je vařím svým dcerkám a těm to také moc chutnámJednoduché,rychlé a moc dobré

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hlávkové zelí Pepř mletý Sádlo Sůl Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá zelňačka III.

Rychlá zelňačka III.

Ovocný koláč se želatinou II.

Ovocný koláč se želatinou II.

Moravská kapsička

Moravská kapsička

Cuketové placky II.

Cuketové placky II.

Pizza s cuketou

Pizza s cuketou

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou

Jednoduché tvarohové šátečky (závin)…

Bramborové drbáky

Bramborové drbáky

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

17
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
11
Rýže s ovocem
Rýže s ovocem
11
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
11
Pikantní kuřecí srdíčka
Pikantní kuřecí srdíčka
10
Rýže s vejci
Rýže s vejci

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Zelné flíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact