• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Zelňáky se zelným salátem
Napište svůj komentář k receptu

Zelňáky se zelným salátem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňáky se zelným salátem
Zelňáky se zelným salátem
Zelňáky se zelným salátem
Zelňáky se zelným salátem
Zelňáky se zelným salátem
Zelňáky se zelným salátem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pokrmy z brambory jsou základem staročeské kuchyně. Ať již to jsou bramboráky, kucmoch, chlupaté knedlíky, bramborové placky nebo právě zelňáky, všechny jsou výtečné a nejsou ani nikterak složité. Tyto zelné placky jsou toho důkazem. Vychutnáte si je jak zatepla k večeři, tak zastudena ke svačině.

Suroviny

4 porce
    • 150
      g anglická slanina
    • 500
      g kysané zelí + 250 g na salát
    • 1
      kg brambory typ B
    • 200
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce majoránka sušená
    • olej na smažení
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      hrst kopr nasekaný
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Slaninu pokrájejte na malé kostičky, dejte do pánve a vypečte dozlatova. Zelí pokrájejte na co nejmenší kousky a přidejte ke slanině. Krátce poduste a nechte vychladnout.

RADA: Jak na domácí kysané zelí?

2
Mezitím oloupejte brambory a nastrouhejte je nahrubo. Dejte je do cedníku a důkladně vymačkejte, aby se zbavily přebytečné tekutiny. Brambory přendejte do větší mísy, přidejte vychladlé zelí se slaninou, mouku, vejce, utřený česnek a majoránku. Vše dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem.

RADA: Jak rychle nastrouhat brambory

3
Pánev nebo lívanečník vytřete olejem, rozpalte, lžící tvořte placičky a smažte je z obou stran dozlatova, vždy tak minutu až dvě. Hotové placky odkládejte na papírovou utěrku.
4
Zbylé zelí promíchejte s nadrobno nasekanou cibulí a nasekaným koprem. Placky podávejte se zelným salátem.

RADA: Krájení cibule

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelná polévka

Zelná polévka

Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Šneci z listového těsta se zelím -…

Zelňáky z kysaného zelí se sýrem

Zelňáky z kysaného zelí se sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Přílohy, pečivo a luštěniny FOOD
Smažení Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Červená cibule Česnek Hladká mouka Kopr Kysané zelí Majoránka Olej Pepř mletý Sůl Vejce

Bramboráky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotová bábovka II.

Piškotová bábovka II.

Kachna na medu

Kachna na medu

Brambory se sýrovou náplní

Brambory se sýrovou náplní

Slané tyčinky se šunkou

Slané tyčinky se šunkou

Fish & chips

Fish & chips

Brokolicové nebo květákové lívance

Brokolicové nebo květákové lívance

Škvarkové placky s jogurtem

Škvarkové placky s jogurtem

Krém z dýně hókaidó

Krém z dýně hókaidó

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Bramboráky

Poslední sledované recepty

31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
13
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
13
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
11
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Zelňačka tety Vandy
Zelňačka tety Vandy
Zelňačka z uzených žeber
Zelňačka z uzených žeber
Zelňáky jihočeské
Zelňáky jihočeské
Zelňáky z kysaného zelí se sýrem
Zelňáky z kysaného zelí se sýrem
Zelné karbanátky s uzeným masem
Zelné karbanátky s uzeným masem
Zelné knedlíky
Zelné knedlíky
  • Recepty.cz
  • Zelňáky se zelným salátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact