• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Zeleninová óda na Remosku
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninová óda na Remosku

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninová óda na Remosku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • červená řepa
    • celer
    • petržel
    • kapusta
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      lžička koření - adžika
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička mořská sůl
    • 1
      lžíce mořské řasy nejsou nutné
    • parmazán na posypání

Postup přípravy receptu

1
Zeleniny by mělo být od všeho přibližně stejně.
2
Očistíme brambory, nakrájíme na kostky cca 1x1x2 cm a necháme v míse s vodou pustit přebytečný škrob.
3
Mezitím očistíme a nakrájíme zeleninu (růžičky kapusty ponecháme celé).
4
Brambory slijeme a se zeleninou nasypeme do Remosky, přidáme na silnější plátky nakrájený česnek, osolíme 1/2 množství soli, okořeníme a promícháme kroužením Remosky (jako zlatokopové se sítem).
5
Zalijeme olejem, ještě 1x promícháme a pečeme asi 1 hodinu; po 1/4 lehce obrátíme vařečkou. Nepodléváme vodou!
6
Připravíme řasy dle návodu (liší se podle typu řas), 10 minut před koncem pečení dosolíme a přidáme řasy a znovu promícháme.
7
Na talíři navrch jemně strouhneme Parmezán, který zeleninu krásně provoní.
8
Takto připravená zelenina si podrží svou chuť, získá krásnou kůrku na povrchu a závěrečné dosolení ji náležitě zpikantní podobně jako bramborové lupínky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlá zeleninová směs se slaninou

Rychlá zeleninová směs se slaninou

Krémová zeleninová polévka

Krémová zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniela Burdová | 15. 5. 2008 13:31

    Remoska je ještě někde v krabicích (stěhování), tak jsem to všechno dala do pekáče a do horkovzdušné trouby na 200°C. Taky jsem neměla růžičkovou kapustu, tak jsem použila mrkev. Adžiku jsem nahradila Sweet chilli sauce od Thai Pride, protože to máme rádi pálivé. Řasy jsem vynechala, neb tomu moc nefandíme. A jediné, co musím dodat, je, že je to dokonalé, zkráka éňo ňéňo :-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Červená řepa Česnek Kapusta Koření - Adžika Mořská sůl Mořské řasy Olivový olej Parmazán Petržel
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová roláda II.

Sýrová roláda II.

Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.

Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink…

Naše vynikající bublanina

Naše vynikající bublanina

Prošívaná deka II.

Prošívaná deka II.

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Velikonoční oříškový dort

Velikonoční oříškový dort

Broskvové řezy

Broskvové řezy

Babiččina zbojnická pečeně

Babiččina zbojnická pečeně

Škvarkové rohlíčky II.

Škvarkové rohlíčky II.

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

36
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
13
Vepřová panenka s houbami a jablky
Vepřová panenka s…
12
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Zeleninová galetka
Zeleninová galetka
Zeleninová letní polévka s těstovinovou rýží
Zeleninová letní polévka s těstovinovou…
Zeleninová mísa s vejcem a slaninkou
Zeleninová mísa s vejcem a slaninkou
Zeleninová omáčka se smetanou
Zeleninová omáčka se smetanou
Zeleninová omeleta
Zeleninová omeleta
Zeleninová pánev
Zeleninová pánev
  • Recepty.cz
  • Zeleninová óda na Remosku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact