• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Zelené špagety
Napište svůj komentář k receptu

Zelené špagety

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelené špagety
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 100
      g šunka libová (např. krůtí)
    • 1
      svazek petrželka
    • 1
      stroužek česnek
    • vlašské ořechy několik
    • 1
      lžíce parmazán strouhaný (nemusí být)
    • 130
      g špagety
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Ve velké pánvi rozehřejte asi půl lžíce olivového oleje a osmažte na něm šunku, nakrájenou na drobné nudličky. Dejte stranou. Na pesto promíchejte jemně nasekanou petržel s utřeným česnekem a jemně mletými ořechy. Vmíchejte zbylý olej, dochuťte solí, pepřem a případně sýrem. Směs můžete připravit i v robotu. Nejprve rozmixujte petržel a ořechy, komínkem ve víku přilejte olej a nakonec vmíchejte zbylé přísady. Dejte si vařit vodu na těstoviny a dobře ji osolte. Pánev se šunkou dejte znovu na oheň, vmíchejte 2 až 3 lžíce petrželkové směsi, promíchejte a prohřejte. Špagety uvařte tak, aby zůstaly pevné na skus, asi 8 minut. Sceďte a vsypte do pánve s omáčkou, dobře promíchejte a ihned podávejte.
2
Know-how: Jemně nasekané byliny smíchané s olivovým olejem a dochucené ořechy, česnekem a parmazánem, to je italské pesto. To nejpůvodnější takzvané janovské, tvoří bazalka a piniová jadérka. Podle tohoto vzoru se ale dnes připravují pesta z nejrůznějších bylin a oříšků a také ze sušených rajčat (tzv. červené pesto). V uzavřené nádobce a v chladu vydrží domácí pesto několik dnů, vždy je ale lepší připravit si čerstvou dávku a hned ji zkonzumovat. Toto ochucovadlo je také ideální příležitostí ke kuchyňským experimentům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelené noky

Zelené noky

Zelené fazolky s vejci

Zelené fazolky s vejci

Zelené fazolky na tymiánu a česneku

Zelené fazolky na tymiánu a česneku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Pokrmy Z těstovin Uzeniny Červen Oběd Večeře Smažení Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Olivový olej Parmazán Pepř mletý Petrželka Špagety Sůl Šunka Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maková buchta - skvělá a rychlá

Maková buchta - skvělá a rychlá

Hrstkové ovocné knedlíky

Hrstkové ovocné knedlíky

Závin z listového těsta s česnekem

Závin z listového těsta s česnekem

Medovo-mléčné kuličky

Medovo-mléčné kuličky

Linecký koláč mlsného manžela

Linecký koláč mlsného manžela

Fitness sendvič

Fitness sendvič

Nivová pomazánka s mascarpone

Nivová pomazánka s mascarpone

Jemná hrachová kaše

Jemná hrachová kaše

Čokoládové dortíky

Čokoládové dortíky

Doporučujeme

30 minut
Palačinky se sýrem a špenátem

Palačinky se sýrem a špenátem

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

43
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
15
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
13
Svařák
Svařák

Zajímavé články

Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová kolečka, která miloval náš první prezident
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová…
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z kterých filmů jsou?
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z…
AHA.cz Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Ženy.cz Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Blesk.cz Leoš Mareš denně u Hezuckého: Zrušil i svůj obří koncert!

Leoš Mareš denně u Hezuckého: Zrušil i svůj obří koncert!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy 5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

Další doporučené recepty:

Zelené noky
Zelené noky
Zelené risotto s chřestem a krevetami
Zelené risotto s chřestem a krevetami
Zelené smoothie s pampeliškovými květy
Zelené smoothie s pampeliškovými květy
Zelené tagliatelle
Zelené tagliatelle
Zelené thajské karí s krevetami a udon nudlemi
Zelené thajské karí s krevetami a udon…
Zelenina Hasselback s čočkovým salátem
Zelenina Hasselback s čočkovým salátem
  • Recepty.cz
  • Zelené špagety
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact