• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Závin z bramborového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Závin z bramborového těsta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Závin z bramborového těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g brambory
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 1
      prášek do pečiva
    • 150
      g hera
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      vejce
  • maková náplň
    • mák mletý
    • moučkový cukr
    • mléko
  • Ořechová náplń
    • ořechy
    • vanilkový cukr
    • mléko
  • Tvarohová náplň
    • 250
      g tvaroh
    • 1
      vanilkový cukr
    • 1
      vejce
    • zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva, Heru, cukr, vejce a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na 3 bochníčky a než si připravíme náplň, necháme v chladničce ztuhnout. Na pomučeném vále bochník rozválíme, naplníme náplní a svineme na závin. Dáme na vymazaný plech a potřeme vajíčkem. Pečeme v předhřáté troubě 20-30 minut při teplotě 220-250 °C. Necháme vychladnout přikryté utěrkou.
2
Plníme makovou, ořechovou a tvarohovou náplní
3
Maková: pomletý mák smícháme s vanilkovým a práškovým cukrem, spaříme horkým mlékem (já přidávám i trošku nastrouhané citronové kůry).
4
Ořechová: pomlete ořechy smícháme s vanilkovým a práškovým cukrem, spaříme horkým mlékem.
5
Tvarohová: tvarohu smícháme s vanilkovým cukrem, vajíčkem a trochou kysané smetany.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slané tyčinky z bramborového těsta

Slané tyčinky z bramborového těsta

Jidáše z bramborového těsta - vláčné

Jidáše z bramborového těsta - vláčné

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kopalka | 26. 2. 2019 20:29

    Závin je po upečení moc chutný a vláčný. S těstem se mi ale hůře pracovalo, bylo až moc jemné, špatně se zavinovalo. Možná tomu pomohlo i že jsem rozpustila Heru. Dobrý nápad je dát to do formy na hřbet, jak je to na fotce, příště vyzkouším, jedna noha se mi roztrhla a rozjela po plechu. Stojí za vyzkoušení.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bramborové Brambory
Pokrmy Z brambor Večeře Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hera Mák mletý Mléko Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Mleté maso na žampionech

Mleté maso na žampionech

Kořeněná panenka - grilovaná

Kořeněná panenka - grilovaná

Tradiční trdelník

Tradiční trdelník

Bábovka z kefíru hrníčková

Bábovka z kefíru hrníčková

Jednoduchá krkovička s kapustičkami - minutka

Jednoduchá krkovička s kapustičkami -…

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

25
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
25
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
18
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Němčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Vdovec po Zagorové Margita: Dodnes čichá její vůni! Rok a půl nedokázal uložit urnu

Vdovec po Zagorové Margita: Dodnes čichá její vůni! Rok a půl nedokázal uložit urnu

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Závin s uzeným masem
Závin s uzeným masem
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Závin se zelím a uzeným masem
Závin se zelím a uzeným masem
Závin z listového těsta na slano
Závin z listového těsta na slano
Závin z listového těsta s červenou řepou
Závin z listového těsta s červenou řepou
Závin z listového těsta s česnekem
Závin z listového těsta s česnekem
  • Recepty.cz
  • Závin z bramborového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact