• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Napište svůj komentář k receptu

Závin s uzeným masem z Podkrkonoší

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
9fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vařené brambory
    • 40
      g sádlo nebo máslo
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 250
      ks hrubá mouka -dle potřeby,cca
  • Náplň
    • 50
      g strouhanka
    • 70
      g máslo
    • 1
      ks cibule
    • 250
      g uzené maso - vařené

Postup přípravy receptu

1
Vařené brambory oloupeme a umeleme (nastrouháme). S moukou, solí, vejcem a tukem z nich vypracujeme hladké těsto. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli a osmažíme strouhanku. Z těsta vyválíme plát, který posypeme vychladlou cibulovou strouhankou, posypeme pokrájeným uzeným masem, stočíme a zabalíme do mokré utěrky. Konce zpevníme provázkem. Vaříme v hrnci se slanou vodou 40 minut. Pak vyndáme rozvážeme provázky a necháme pár minut(3-4) ,,vydýchat,,. Hotový závin pokrájíme na plátky a podáváme s dušeným zelím nebo okurkovým (hlávkovým) salátem.
2
* Plát těsta můžeme rozválet rovnou na mokré utěrce, lépe se pak s její pomocí zabalí do závinu :-).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchý boršč z Podkrkonoší

Jednoduchý boršč z Podkrkonoší

Bramborovo-ovocný strouhanec z Podkrkonoší

Bramborovo-ovocný strouhanec z…

Závin s uzeným masem

Závin s uzeným masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kateřina Slepa | 20. 11. 2013 11:06

    VYSKOUŠELA JSEM VAŠ RECEPT BYL MOC DOBRY JESTE JSEM TOHLE NIKDY JSEM TO NEJEDLA UVAŘIL MI TO MUJ PRITEL ON JE TOTIZ KUCHAŘ BYDLIME V PRAZE A JSME BOHATI PROMINTE NECHCI SE VYTAHOVAT ALE BYLO TO PROSTE UZASNE ;-) :-)) 8-)

  • franta klobasa | 20. 11. 2013 10:51

    cooooo

  • Eržik | 20. 11. 2013 10:50

    bylo to takove lepive a divne chutnalo to jako bramborove knedliky proste pro mne to nebylo vytecne :-$ :'( O:-) :-(

  • cccGlenisla | 18. 9. 2013 22:59

    Výborné. Dali jsme si se zelím a navrch ještě osmaženou cibulku. Doporučím kamarádkám.

  • MISSA | 21. 3. 2013 13:23

    JO CHLUPATE KNEDLIKY ALE SPENAT MI TAM NESEDI KYSANE ZELI JE LEPSI

  • MISSA | 21. 3. 2013 13:20

    JE TO VIBOR.A MOZE SA TAM DAT AJ LANKSMID JE TO ESTE LEPSIE

  • Tichá J. | 20. 5. 2011 14:07

    Měla jsem ještě pár starých brambor, tak jsem závin vyzkoušela. Pochutnali jsme si, podávala jsem se špenátem. Utěrka je jistota, že se závin nerozsype do vody ;-) :-) .

  • stafl
    stafl | 21. 2. 2011 11:02

    Tohle dělala babička dost často, vždycj´ky říkala - proč bych toměla patlat po 1 kouli :-))

  • Věrka | 21. 2. 2011 10:32

    To jsou bezvadné plněné knedlíky a bez zbytečného balení knedlíků. Aspoň je to rychlovka. :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Uzené Z brambor Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hrubá mouka Máslo Sádlo Strouhanka Sůl Uzené maso - vařené Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zdravý sirup z kopřiv

Zdravý sirup z kopřiv

Prezidentský guláš II.

Prezidentský guláš II.

Plněné brambory s rajčaty a mozzarellou

Plněné brambory s rajčaty a…

Kuře po sečuánsku

Kuře po sečuánsku

Svěží koláč s lesním ovocem

Svěží koláč s lesním ovocem

Malinové / ostružinové knedlíky

Malinové / ostružinové knedlíky

Banánovo – avokádové smoothie

Banánovo – avokádové smoothie

Utopenci podle Gajzy

Utopenci podle Gajzy

Rohlíčky a pletýnky

Rohlíčky a pletýnky

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
13
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
11
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
10
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Závin "Šílený Max"
Závin "Šílený Max"
Závin s nivou
Závin s nivou
Závin s uzeným masem
Závin s uzeným masem
Závin se zelím a uzeným masem
Závin se zelím a uzeným masem
Závin z bramborového těsta
Závin z bramborového těsta
Závin z listového těsta na slano
Závin z listového těsta na slano
  • Recepty.cz
  • Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact