• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapékaný květák s bešamelem
Napište svůj komentář k receptu

Zapékaný květák s bešamelem

autor: hankahof
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékaný květák s bešamelem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks květák
    • 50
      g hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • 500
      ml mléko
    • 250
      g kabanos
    • 100
      g sýr
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka

Postup přípravy receptu

1
Květák rozdělíme na jednotlivé růžičky a uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Rozpustíme si máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalejeme mlékem, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a pár minutek ještě povaříme. Pak přidáme na kostičky nakrájený kabanos a strouhaný sýr a vše promícháme (občas přidávám ještě sterilovaný hrášek).
2
Uvařený květák vložíme do zapékací mísy, kterou si vytřeme tukem a vysypeme strouhankou, a zalejeme bešamelem.
3
Zapékáme v troubě cca 30 minut na 170C (dle trouby - každá peče jinak, takže doporučuji průběžně kontrolovat).
4
Podáváme s vařeným bramborem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněný zapékaný květák

Plněný zapékaný květák

Květák v semolinových těstovinách - zapékaný

Květák v semolinových těstovinách -…

Zapékaný květák nejen s rajčaty

Zapékaný květák nejen s rajčaty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jindřiška | 8. 1. 2013 15:14

    Koupím vykvetlý květák s dírami a ty naplním hotovou trochu zředěnou sekanou. Nastříkám to pytlíkem zespodu do těch mezer mezi žebry. Květák dám do pekáčku košťálem dolů, trochu másla, osolím, opepřím a peču doměkka. Nakonec posypu sýrem. Dá to čtyři pěkné porce a je to dobré!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Z mléka / sýra Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kabanos Květák Majoránka Máslo Mléko Pepř mletý Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Listové řezy s krémem

Listové řezy s krémem

Božský koláč

Božský koláč

Bramborové pusinky (1922)

Bramborové pusinky (1922)

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Bramborová (úková) omáčka

Bramborová (úková) omáčka

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Červená řepa - sterilovaná
Červená řepa -…
12
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
11
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
10
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025: Schovaný Preiss a provokace od Hanuše!

Ceny Thálie 2025: Schovaný Preiss a provokace od Hanuše!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Zapékané žampiony
Zapékané žampiony
Zapékané žampiony (nejen) se sýrem
Zapékané žampiony (nejen) se sýrem
Zapékaný květák nejen s rajčaty
Zapékaný květák nejen s rajčaty
Zapékaný pórek
Zapékaný pórek
Zapražená kuřecí polévka
Zapražená kuřecí polévka
Zasněžené ořechy
Zasněžené ořechy
  • Recepty.cz
  • Zapékaný květák s bešamelem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact