• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou

autor: Jitka 37
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g těstoviny široké nudle
    • 150
      g mražený hrášek
    • 200
      g šunkový salám
    • 200
      g tvrdý sýr
    • 2
      ks cibule
    • 4
      lžíce strouhanka
    • 200
      g smetana ke šlehání
    • 3
      ks vejce
    • paprika - sladká
    • muškátový oříšek
  • Na omáčku
    • 1
      ks cibule malá
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 4
      lžíce rajský protlak
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      kostka masox
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks hřebíček
    • 3
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce sůl
    • 2
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Těstoviny uvaříme, scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat.
2
Hrášek vložíme do vařící osolené vody a zhruba 5 min. blanšírujeme. I ten necháme okapat.
3
Šunkový salám nakrájíme na kostičky, sýr nahrubo nastrouháme, cibuli jemně nasekáme. Smícháme těstoviny, hrášek, salám, 3/4 celkového množství sýra, cibuli a vložíme do vymazaného a vysypaného vyššího pekáčku.
4
Ve smetaně rozkvedláme vejce, ochutíme solí, pepřem, paprikou, muškátovým oříškem a nalijeme na těstoviny. Ty pak posypeme zbylým sýrem a poklademe vločkami másla.
5
Dáme do předehřáté trouby (el. sporák 200 °C) a 35 minut zapékáme.
6
Na omáčku rozehřejeme tuk, osmahneme mouku a rozmícháme ji s protlakem a kečupem. Podlijeme 1/2 l vody, rozdrobíme bujón a přivedeme k varu.
7
Přidáme oloupanou celou cibuli do které zapíchneme bobkový list a hřebíčky, povaříme 5 minut v omáčce a vyjmeme.
8
Omáčku ochutíme solí, pepřem a cukrem a podáváme k těstovinám.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné papriky s rajskou omáčkou

Plněné papriky s rajskou omáčkou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…

Plněná kuřecí prsa s rajskou omáčkou

Plněná kuřecí prsa s rajskou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka 37 | 5. 3. 2012 18:39

    Tento recept jsem si kdysi opsala v jednom časopise u svojí sestry a tam to bylo napsané takto. Já ten hrášek prostě těch 5 min. povařím, pak scedím, nechám okapat a dál použiji. Omáčku ať si každý udělá podle své chuti. Dobré jsou těstoviny i bez ní.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 13. 1. 2012 16:25

    Hodnotím jenom těstoviny, rajskou jsem podle tohoto receptu nedělala. Těstoviny jsou moc dobré, dávám jedničku bez jakékoliv výhrady!

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 12. 1. 2012 21:19

    Mohu se zeptat, co přesně znamená 5 minut blanšírovat? Myslela jsem, že blanšírování je to, že se surovina hodí do vařící vody, tam se nechá pár desítek vteřin probublat a pak se hned zchladí. Ale když to mám dělat pět minut, co mám dělat pět minut? Vařit ten hrách nebo ho mít pak ve studené vodě (aby třeba nasákl... nebo nevím... :-\ ). Děkuji za odpověď!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Ostatní Z těstovin Pro děti Oběd Večeře Pečení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr Hřebíček Kečup - jemný Máslo Masox Mražený hrášek Muškátový oříšek Paprika - sladká Pepř mletý Polohrubá mouka Rajský protlak Smetana ke šlehání Strouhanka Sůl Šunkový salám Těstoviny Tvrdý sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Květáková polévka II.

Květáková polévka II.

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Dětská pomazánka

Dětská pomazánka

Tvarohový švestkový koláč

Tvarohový švestkový koláč

Jogurtové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Jogurtové knedlíčky s jahodovou…

Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku

Základ na jakoukoliv zeleninovou…

Pudinkovo-jablečné řezy

Pudinkovo-jablečné řezy

Chlebová polévka

Chlebová polévka

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

28
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
25
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
23
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Němčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Zapékané těstoviny III.
Zapékané těstoviny III.
Zapékané těstoviny s cuketou
Zapékané těstoviny s cuketou
Zapékané těstoviny s rajčaty a špenátem
Zapékané těstoviny s rajčaty a špenátem
Zapékané těstoviny se strouhaným kuřecím
Zapékané těstoviny se strouhaným kuřecím
Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou
Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou
Zapekané těstoviny tety Luciany
Zapekané těstoviny tety Luciany
  • Recepty.cz
  • Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact