• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Množství surovin dle chuti:
    • chleba - bochník, druh dle chuti
    • 40
      g rozpuštěné máslo cca
    • šunka , šunkový nebo jiný měkký salám
    • klobása dle chuti nebo libovolný trvanlivý salám
    • anglická slanina nebo jiná, dle chuti, případně uzené maso...
    • sýr dle chuti: hermelín, tvarůžky, čedar, niva, gouda, romadůr...
    • česnek dle chuti
    • koření nebo bylinky dle chuti
    • alobal nebo pečící papír

Postup přípravy receptu

1
Starší bochník chleba, a je jedno, zda bude kulatý, šišatý nebo hranatý si pokrájíme do mřížky. Nic složitého na tom není, jen potřebujeme delší ostrý nůž a můžeme začít. Krájíme hluboké rovné zářezy asi centimetr až centimetr a půl od sebe, které nesmíme zcela dokrojit. Spodní kůrka musí zůstat neporušená, aby chléb stále držel pohromadě.

RADA: VIDEO, jak udělat kvásek!

2
Do takto připraveného bochníku, respektive do jeho zářezů klademe libovolnou náplň. Prostě to, co nám nejvíc chutná, a tím, co zrovna naše lednice "vydá" za poklady. Kombinace zapečené uzeniny a sýrů nikdy nezklame a vůbec se nemusíme bát do zářezů vložit třeba i nudličky papriky, sekaná sušená rajčata, olivy...
3
Když máme do všech zářezů poschovávané naše "poklady" bochníček si přeneseme na alobal nebo pečící papír a pokapeme ho rovnoměrně rozpuštěným máslem s rozetřeným česnekem nebo libovolným, námi oblíbeným kořením (pozor na jeho slanost!). Bochníček pevně uzavřeme do alobalu či papíru a vložíme na plechu do předehřáté trouby na 190 stupňů na cca 20 - 25 minut.
4
Pak opatrně obal otevřeme (pozor na páru!) a je-li třeba dopečeme do barvy a do křupava.
5
Bochníček dáme na tác nebo talíř doprostřed stolu a každý už si sám odtrhává, kolik je mu libo :-) . Podáváme třeba i s čerstvou zeleninou nebo zeleninovými saláty.
6
Není to nic těžkého na čas ani finance, zužitkujeme téměř vše, co jsme potřebovali spotřebovat a skvělý výsledek je vždy zaručený.

RADA: Upečte si domácí chléb!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Irský chléb

Irský chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Chléb & placky
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alobal Anglická slanina Česnek Chleba Klobása Koření Rozpuštěné máslo Šunka Sýr

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí čokoláda

Domácí čokoláda

Domácí chléb s pivem

Domácí chléb s pivem

Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Květákový nákyp s kuřecím masem

Květákový nákyp s kuřecím masem

Bavorský knedlík

Bavorský knedlík

Houbové ragú

Houbové ragú

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Mléčná žampionová omáčka

Mléčná žampionová omáčka

Babiččina ořechová bábovka

Babiččina ořechová bábovka

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

28
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
11
Volská oka speciál
Volská oka speciál
10
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
10
Bigos
Bigos
9
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky

Zajímavé články

Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v…
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky, které vám ušetří spoustu času i práce
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Princ Harry se vysmál Trumpovi: Vybučeli ho!

Princ Harry se vysmál Trumpovi: Vybučeli ho!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Další doporučené recepty:

Zapečené žampionové chlebíčky
Zapečené žampionové chlebíčky
Zapečené žampiony
Zapečené žampiony
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečený bramborovo-ředkvičkový hermelín
Zapečený bramborovo-ředkvičkový hermelín
Zapečený bulgur
Zapečený bulgur
Zapečený camembert s brusinkami
Zapečený camembert s brusinkami
  • Recepty.cz
  • Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact