Zapečená cuketa s rýžovou tofu nádivkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cuketa menší
    • 1
      šálek rýže
    • 1
      balíček tofu
    • česnek podle chuti
    • bazalka
    • koriandr
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cuketu omyjeme a neoloupanou rozkrojíme podélně na dvě půlky. Obě půlky vydlabeme, naplníme nádivkou, vložíme do vymazaného pekáče, mírně podlejeme vodou a zapečeme v troubě.
2
Nádivka: uvaříme rýži Natural doměkka. Mezitím si nakrájíme na kousky tofu a tofu rozmixujeme. Rozmixované tofu přidáme do uvařené, ještě teplé rýže, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou bazalku a nadrobno nakrájené lístky koriandru (v nouzi poslouží i sušené), osoílíme, řádně promícháme a touto směsí plníme cukety.

Komentáře k receptu

  • Miras
    Miras |

    4. 5. 2016 13:05

    Tofu je rakovinotvorné.. Hodně se od něj odpouští.. pozor na to.

  • Agáta Sikorová
    Agáta Sikorová |

    9. 9. 2009 11:10

    Vyzkoušela jsem, jen jsem použila místo rýže cizrnu a tofu jsem nakrájela na kostičky, bylo to moc dobré, hlavně používám mladé žluté cukety, ještě jsem na vrch položila vždy plátek sýra.