• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Zakryté hovězí plátky
Napište svůj komentář k receptu

Zakryté hovězí plátky

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zakryté hovězí plátky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks hovězí maso
    • 750
      g cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • hořčice plnotučná
    • slunečnicový olej
    • hladká mouka
    • tatra

Postup přípravy receptu

1
Plátky naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí a obalíme v mouce - klasická příprava roštěnek. Dáme na rozpálený olej a po obou stranách zprudka opečeme. Vyndáme na talíř a do výpeku dáme asi 1/3 cibule a necháme ji do zlatava osmažit.
2
Pak přidáme plátky masa, podlijeme troškou vody a dusíme, ale ne úplně do měkka. Na druhou pánvičku dáme trochu oleje, zbytek nakrájené cibule, na kostičky nakrájený bůček nebo slaninu a na nudličky pokrájené okurky. Trochu osolíme, opepříme. Necháme dusit asi 15 minut.
3
Když je maso asi do 3/4 hotové, přendáme do pekáčku i se sosem, přikryjeme směsí z cibule, uzeného bůčku a okurek, tak aby bylo maso zakryté. To celé polijeme Tatra mlékem a dáme do trouby dodělat, asi na 30 minut. Mléko by se mělo po stranách "škvířit". Podáváme s brambory, hranolky atd.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

Pečené vepřové plátky v debrecínském…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Aneta | 10. 6. 2013 22:43

    ty okurky

  • Iveta Janatová | 24. 2. 2009 11:49

    Mě tam nechutnali okurky jinak maso dobré ,zkoušela jsem to z divočáka.

  • Jitule-f | 29. 7. 2007 15:21

    Výborné. Jen jsme použili z vepřové maso - 1 kg na to množství cibule a o polovinu více slaniny a pochutnal jsme si moc.

  • Aninka | 27. 7. 2006 18:34

    To zkusím o víkendu,to bude dobrota už podle receptu.

  • jana | 27. 7. 2006 14:10

    Tento recept vypadá velmi chutně už dopředu.Jsem milovnicí hov.masa a ráda z nej i vařím.Těším se až ochutnám.Nejlépe dnes.Dobrou chuť.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hořčice plnotučná Hovězí maso Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Tatra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná panenka ve slanině

Těstoviny s ricottou, parmezánem a piniovými oříšky

Těstoviny s ricottou, parmezánem a…

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Salát Caesar II.

Salát Caesar II.

Krém na zdobení dortů

Krém na zdobení dortů

Bílková poleva na perníčky

Bílková poleva na perníčky

Sladký zeleninový salát z paprik, rajčat a okurek

Sladký zeleninový salát z paprik,…

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

32
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
22
Vosí hnízda
Vosí hnízda
19
Vepřová panenka s houbami a jablky
Vepřová panenka s…
17
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Slováček a Gelemová po křtu nového CD: Utajený odjezd s bývalou milenkou!

Slováček a Gelemová po křtu nového CD: Utajený odjezd s bývalou milenkou!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Základní těsto na koblihy
Základní těsto na koblihy
Základní těsto na palačinky
Základní těsto na palačinky
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na pizzu
Zakrytý borůvkový koláč
Zakrytý borůvkový koláč
Zákusek chudých
Zákusek chudých
Zakysaná smetana s pečeným česnekem
Zakysaná smetana s pečeným česnekem
  • Recepty.cz
  • Zakryté hovězí plátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact