• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Základní těsto na pizzu
Napište svůj komentář k receptu

Základní těsto na pizzu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 22
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Základní těsto na pizzu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 570
      g hladká mouka typ 00, vychlazená
    • sůl 1 a 3/4 lžičky
    • 1
      lžička sušené droždí nebo 21 g čerstvého droždí
    • hrubá mouka
    • krupičková mouka
    • kukuřičná mouka hrubá (nebo pšeničné otruby na podsypání)
    • olej na potření

Postup přípravy receptu

1
1. Droždí nechte vzejít v troše vlažné vody nebo mléka se špetkou cukru. Ve velké míse promíchejte vzešlé droždí s moukou a solí. Pokud používáte sušené droždí, vmíchejte je přímo do mouky. Nejlépe kovovou lžící vmíchejte 1 a 3/4 hrnku studené vody, až bude všechna zapracovaná do těsta.
2
2. Vypracujte hutnější hladké těsto. Pokud je zpracováváte ručně, namáčejte si ruku do studené vody a těsto v míse hněťte, zatímco druhou rukou pootáčejte mísou. Občas směr otáčení změňte, v těstě se pak prý lépe uvolní lepek. Zpracovávejte 5 až 7 minut, až se těsto přestane lepit na stěny mísy. Má být pružné, ale stále lehce lepivé. Pak ho vyklopte na pracovní plochu posypanou hrubou moukou nebo krupičkou či otrubami.
3
3. Rozdělte těsto nejlépe pomocí pekařské škrabky namáčené ve studené vodě na stejně velké bochánky (získat byste jich měli 6). Bochánky poprašte hrubou moukou, ruce si také pomoučněte a bochánky vytvarujte jako kuličky. Postavte je vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a lehce potřený olejem. Těsto také potřete olejem, plech vsuňte do velkého plastového sáčku a nechte přes noc v chladničce kynout. Pomalé kynutí zastudena je ověřený postup, který těstu zajistí úžasnou chuť a vůni!
4
4. Před pečením vyjměte bochánky z ledničky 2 hodiny předem. Pracovní plochu pomoučněte, bochánky a své ruce také. Bochánky roztlačte na placku a posléze vyválejte na požadovaný tvar. Zakryté fólií nechte ještě 2 hodiny kynout. Troubu předehřejte na nejvyšší teplotu asi 45 minut před pečením. Pokud máte pizzový kámen, předehřejte ho v troubě. Pizzu poprašte hrubou moukou, poklaďte případně náplní a pečte na kameni nebo na obráceném plechu poprášeném moukou 5 až 8 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nekynuté těsto na pizzu

Nekynuté těsto na pizzu

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klin | 21. 2. 2014 16:02

    Boze, ceskej kuchtik. SMETANA, SMETANA, SMETANA.. O:-)

  • Blackty | 31. 3. 2013 10:19

    Toto testo na pizzu jsem zkousel a je vyborne. Ale ja bych do nej pridal: hladka mouka, drozdi, 30% smetanu, olej a spetku soli

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pizza
Chuťovky Pizza a langoše Červen Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hrubá mouka Krupičková mouka Kukuřičná mouka Olej Sůl Sušené droždí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtový moučník

Jogurtový moučník

Karbanátky z filé

Karbanátky z filé

Buřty s cibulí

Buřty s cibulí

Jednohubky nebo chlebíčky se ,,Zaziky,,

Jednohubky nebo chlebíčky se ,,Zaziky…

Italská caponata

Italská caponata

Mrkvový koláč BILLA

Mrkvový koláč BILLA

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Jemná hrachová kaše

Jemná hrachová kaše

Dort "Hlava koně"

Dort "Hlava koně"

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

23
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
22
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Ostrokyselá čínská polévka
Ostrokyselá čínská…
15
Vosí hnízda
Vosí hnízda

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Slováček a Gelemová po křtu nového CD: Utajený odjezd s bývalou milenkou!

Slováček a Gelemová po křtu nového CD: Utajený odjezd s bývalou milenkou!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Základní těsto na koblihy
Základní těsto na koblihy
Základní těsto na koblihy
Základní těsto na koblihy
Základní těsto na palačinky
Základní těsto na palačinky
Zakryté hovězí plátky
Zakryté hovězí plátky
Zakrytý borůvkový koláč
Zakrytý borůvkový koláč
Zákusek chudých
Zákusek chudých
  • Recepty.cz
  • Základní těsto na pizzu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact