• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Napište svůj komentář k receptu

Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba

autor: gabio
0.0
moje hodnoceni
2.4
hodnotilo: 24
doba přípravy: 300 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 500
      g bezlepková směs jizerka záleží na tom, komu co chutná... Schär B se mi moc neosvědčil
    • 100
      ml olej
    • 1
      balíček sušené droždí možno nahradit čerstvým
    • 2
      lžíce psyllium
    • 2
      lžíce chia semínka
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžíce kmín
    • 350
      ml voda podle toho, kolik vám nabobtná psyllium a chia

Postup přípravy receptu

1
Nechám nabobtnat chia semínka a psyllium ve vodě. Pak přidám zbytek surovin.

RADA: Jak oloupat brambory

2
Vymíchám a nechám cca 10minut odstát. Cca minutu promíchám (pomalý program) a nechám půl hodiny odstát.

RADA: Jak skladovat chléb?

3
Opět cca minutu promíchám a nechám odstát dokud chleba kyne (cca hodinu).

RADA: Křupavé brambory s polentou

4
Těsto vyndám z mísy od robota a na pomoučeném podkladě vytvaruju bochník --> nechám kynout pod utěrkou cca hodinu, těsně před pečením chleba nahoře naříznu

RADA: Jak na domácí chléb

5
Peču 10 minut na 250°C (v horkovzdušné troubě, jinde nemohu hodnotit) a na začátku pečení naleji na spodní plech cca 1dc vody (vytvoří to kůrku), pak příkon tepla snížím a peču 40 minut na 220°C.
6
Nechám vychladnout na nějakém roštu (je důležité, aby ze spodu byly rýhy a vlhkost se na chlebu nesrážela). Můžu krájet:-) Tento recept jsem vytvářela k současnému stavu 6 let, proto tam píšu detaily. Právě detaily dělaly rozdíl mezi "totálně nepoživatelný" k tomuto :) Hodně štěstí!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezlepkové Míša řezy

Bezlepkové Míša řezy

Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

Bezlepkový tvarohový mazanec

Bezlepkový tvarohový mazanec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Svačina Pečení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezlepková směs Jizerka Chia semínka Kmín Olej Psyllium Sůl Sušené droždí Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosové řezy IV.

Kokosové řezy IV.

Rybízová buchta s čokoládou

Rybízová buchta s čokoládou

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Losos na špenátové peřince

Losos na špenátové peřince

Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech

Smažené vepřové kousky s cibulí na…

Rajčatový salát s cuketou a mozzarellou

Rajčatový salát s cuketou a…

Těstoviny s brokolicí raz dva

Těstoviny s brokolicí raz dva

Můj dýňový kompot s ananasem

Můj dýňový kompot s ananasem

Chilli con carne s kořením

Chilli con carne s kořením

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

29
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
24
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
19
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Patrik Hezucký (†55) zemřel: První detaily pohřbu!

Patrik Hezucký (†55) zemřel: První detaily pohřbu!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Vývar s rýžovými knedlíčky
Vývar s rýžovými knedlíčky
Vývar se slaninou a fazolemi
Vývar se slaninou a fazolemi
Vývar se šunkovými knedlíčky
Vývar se šunkovými knedlíčky
Výživná polévka z drůbežích prsíček
Výživná polévka z drůbežích prsíček
Výživný chléb pro domácí pekárnu
Výživný chléb pro domácí pekárnu
Whiskey Sour - koktejl
Whiskey Sour - koktejl
  • Recepty.cz
  • Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact