• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Výtečné kynuté rohlíčky mojí maminky
Napište svůj komentář k receptu

Výtečné kynuté rohlíčky mojí maminky

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výtečné kynuté rohlíčky mojí maminky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g droždí
    • 8
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Těsto vypracujeme na vále, přiklopíme nahřátou mísou a necháme 1/2 hodiny kynout. Potom těsto rozdělíme na 6 dílů. Každý díl postupně rozválíme na kolo a rozřežeme rádlem do hvězdice na 8 "trojúhelníků". Do širšího konce dáme nádivku (tvarohovou, makovou, perníkovou, ořechovou nebo hustý džem), stočíme ke špičce, zahneme na rohlíček, potřeme rozkvedlaným vejcem a upečeme v předehřáté troubě.
2
Tyhle rohlíčky se dobře dělají a povedou se i začátečníkům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelňačka mojí maminky

Zelňačka mojí maminky

Kynuté lívance mojí babičky

Kynuté lívance mojí babičky

Kynuté koláče od maminky

Kynuté koláče od maminky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 21. 4. 2011 11:36

    Tak to mám velkou radost ;-) :-)

  • javo22 | 21. 4. 2011 10:43

    Výborné, dětem nejvíce chutnají plněné čokoládou. Dávám obyčejnou na vaření, sice je po vychladnutí rohlíčků trochu tvrdší, ale děti je sní tak rychle, že to ani nestihne. Ještě před kynutím rozdělím na 6 dílků a pak už jen vyválím.

  • Jarka O. | 18. 9. 2007 18:51

    Na 1/2 kg mouky bych dala 1 lžičku nebo půl sáčku, t. j. 5 g.

  • Bozena Jirinec | 18. 9. 2007 17:04

    Pouzivate susene nebo cerstve drozdi. My tu cerstve nemame. Kolik by to bylo toho suseneho.Dekuji

  • Jaroslava Oumarová | 29. 8. 2006 15:12

    Pro Pavlu: Ano, ingredience pouze spojíte do těsta. Těsto kyne až pod mísou.

  • Pavla | 17. 8. 2006 08:36

    Prosim,poradte mi,jak dlouho mam zpracovavat suroviny,asi nejspis tusim,ze kdyz je to jako linecke,tak se to jen poradne spoji,ale preci jenom je to testo kynute.Dekuji

  • Jana | 17. 8. 2006 05:44

    Vcera upeceno,opravdu byly moc dobre,s testem se dobre pracovalo,plnila jsem nutelou a tvarohem.Vsem nak moc chutnyli.

  • Jaroslava Oumarová | 10. 4. 2006 12:19

    Když těsto rozdělíte na 6 dílů podle postupu a každý rozválený díl na 8 trojúhelníků, vyjdou Vám tak akorát velké na 1 lžičku náplně - kydnu ji doprostřed nejkratší strany trojúhelníku a stáčím ke špičce. Při ohýbání do rohlíčku můžete trochu těsto kolem náplně přimáčknout. Proti vytékání tvarohové nádivky je dobré smíchat tvaroh s vanilkovým pudinkovým práškem.

  • Lenka | 10. 4. 2006 09:27

    Včera jsem je pekla, byly výborné, už jsou pryč! Jen jsem měla problém nacpat nádivku do trojúhelníků tak, aby mi rožky rohlíčků při pečení nevytékala. Plnila jsem tvarohem a makovou nádivkou.Můžete mi říct, jak velké ty trojúhelníčky děláte?

  • Jaroslava Oumarová | 6. 2. 2006 09:50

    Pro Petru: mám el.troubu, předehřívám na 150°C, může být i o 20 víc, u horkovzdušné bych nechala těch 150. Čas pečení Vám neřeknu, hlídám je a vyndavám, když jsou růžovočervené.

  • petra | 2. 2. 2006 16:21

    jak mám předehřát troubu a jak dlouho by se měly péci? Děkuji

  • Jaroslava Oumarová | 31. 1. 2006 12:45

    Pro Janu: ne, těsto se zadělá jako linecké a kyne až pod mísou.

  • Jana Vohralíková | 30. 1. 2006 18:23

    A nechám vykynout kvásek?

  • Jaroslava Oumarová | 30. 1. 2006 12:38

    Pro Pavlínu: nápad s pokličkou je skvělý, příště určitě vyzkouším:-))

  • Jaroslava Oumarová | 25. 1. 2006 12:57

    Ano, obě. Potíráme jiným vajíčkem. Omlouvám se za nejasnost.

  • Melánia Fialová | 25. 1. 2006 12:31

    Tie vajíčka idú do cesta ?

  • Pavlína Svitáková | 25. 1. 2006 11:27

    Tyto rohlíčky musí být nadýchané jedna radost,že?Pro stejnoměrnost rohlíčků díl těsta vyválím,vykrojím kolo pokličkou,pak nakrájím rádlem.Jsou pak jeden jak druhý.Tyto vyzkouším.

  • Jaroslava Oumarová | 25. 1. 2006 11:02

    Ještě dodatek: máslo dáváme změklé a na válu smísíme vše dohromady:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotový nepečený dort

Piškotový nepečený dort

Světová pomazánka na chlebíčky

Světová pomazánka na chlebíčky

Bábovka z marmelády (džemu)

Bábovka z marmelády (džemu)

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Tvarohové placky

Tvarohové placky

Palačinky se šunkou a vejci

Palačinky se šunkou a vejci

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Fritatta s cuketou

Fritatta s cuketou

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

28
Ramen
Ramen
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Panettone
Panettone
12
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
11
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Psycholožka o chování Slováčka po smrti Aničky (†29): Dělá chybu, která se často vymstí!

Psycholožka o chování Slováčka po smrti Aničky (†29): Dělá chybu, která se často vymstí!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

  • Recepty.cz
  • Výtečné kynuté rohlíčky mojí maminky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact