• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vynikající cuketová čalamáda
Napište svůj komentář k receptu

Vynikající cuketová čalamáda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 209
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vynikající cuketová čalamáda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg cuketa oloupané, bez zrníček
    • 1
      kg paprika - bílá v Čechách se jí říká slovenská nebo bílá
    • 4
      ks červená paprika
    • 1
      kg cibule
    • 1
      balíček deko
    • 300
      g cukr
    • 0,30
      l ocet

Postup přípravy receptu

1
Cukety a papriky nakrájíme na drobné kostičky, na jemno nakrájíme cibuli, vše smícháme s balíčkem DEKA, cukru a octa. Ponecháme odležet asi 1 hodinu. Zatím připravíme sklenice, do kterých plníme (nepřidávat vodu), uzavřeme a sterilujeme 25 min. na 80 °C.
2
Je to čalamáda, kterou lze ochutnat již druhý den! Nemusí se čekat, až se rozleží. Podává se k různým masům nebo zapečeným bramborám, chutná také k bramboráku (vůbec u těch jídel, kde se vyskytuje nějaký tuk) Já ji mám ráda vychlazenou jenom tak.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Čalamáda II.

Čalamáda II.

Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jaroslava | 2. 8. 2012 07:31

    čalamáda je výborná, dělala jsem přesně podle receptu, pro velký úspěch musím dělat další, chutná, je super

  • Beatlefan | 9. 7. 2012 11:51

    Čalamáda je výborná. Akorát mi zelenina 'nevypotila' tolik vody a při vaření už nic víc nepustila, takže část čalamády nebyla ponořená v nálevu.. Letos volné místo doplním nálevem z deka:)

  • alena .j | 8. 8. 2011 20:55

    :-) ;-) :-[ :-* 8-) O:-) :-)) <3 <:-) :-S :-| :-X :'( :-! :-$ =-O :-D :-D :-(

  • alena .j | 8. 8. 2011 20:52

    :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S hmm :-) :-( ;-)

  • Jana S. | 6. 8. 2008 19:12

    Čalamáda je skvělá. První dávku jsem dělala přesně podle receptu. V druhé dávce jsem místo části cukety jsem nakrájela na kostky žlutou japonskou dýni a místo části cibule kolečka pórku - ale jen kvůli barevnosti. Chuť se příliš nezměnila. Dávám jedničku.

  • Alena | 29. 8. 2007 09:11

    Včera jsem čalamádu dělala, mohu vřele doporučit. Cuketu jsem nastrouhala na stuhadle s většími oky, papriku na úzké proužky, cibuli na půlkolečka.Dělávala jsem cuketovou čalamádu s pepřem, ale tato je lepší, jsem ráda, že jsem získala jiný recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Zelenina
Pokrmy Přílohy Ze zeleniny Zeleninové Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Cuketa Cukr DeKo Ocet Paprika - bílá
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka ze zeleného hrášku

Polévka ze zeleného hrášku

Buchty

Buchty

Bramborové placky s mákem

Bramborové placky s mákem

Teplý bramborový salát

Teplý bramborový salát

Hovězí  vývar s nudlemi

Hovězí vývar s nudlemi

Domácí pizza koláč

Domácí pizza koláč

Makové koláčky

Makové koláčky

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

Vynikající kuře na paprice

Vynikající kuře na paprice

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

35
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
24
Lesklá citronová poleva
Lesklá citronová poleva
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Hrnkové palačinky
Hrnkové palačinky

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Princ Andrew míří do Abú Dhabí? Luxus za stovky milionů!

Princ Andrew míří do Abú Dhabí? Luxus za stovky milionů!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Vynikající cuketová čalamáda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact