• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Výborný medovník II.
Napište svůj komentář k receptu

Výborný medovník II.

autor: M.ajdulinka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborný medovník II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce med
    • 100
      g moučkový cukr
    • 250
      g hera
    • 2
      lžička jedlá soda
    • 500
      g mouka (250 g hladké, 250 g polohrubé)
  • Krém:
    • 1
      l mléko
    • 2
      lžíce hrubá mouka
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      ks máslo
    • moučkový cukr
  • Nádivka:
    • 200
      g vlašské ořechy
    • 100
      g moučkový cukr
    • 125
      g máslo
    • 2
      lžíce med

Postup přípravy receptu

1
Smícháme všechny ingredience (nejprve sypké, potom zbylé). Těsto rozdělíme na 2 části: 1. část rozválíme na dobře vymazaný plech a upeřeme, necháme vychladit a pokapeme rumem. 2. část (která potom bude vrchní) také vyválíme a na ní dáme nádivku, kterou uděláme tak, že dané ingredience svaříme na ohni a uděláme placku, kterou upečeme (samostatně bez těsta na pečícím papíře). Obě placky spojíme krémem, který vytvoříme z výše uvedených ingrediencí. Všechny svaříme na kaši a necháme vychladnout, poté zašleháme máslo a přisladíme moučkovým cukrem podle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou

Výborný a rychlý borůvkový koláč s…

Zdravý a výborný dietní ovesný koláč s tvarohem

Zdravý a výborný dietní ovesný koláč…

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Remková | 30. 5. 2008 18:49

    Markétko,zkuste si přečíst poslední 3 řádky ještě jednou.Každý se někdy splete,ale myslím,že se nic neděje,jsou tady na to lidé,kteří by to měli opravit,popřípadě neotisknout.

  • Di | 30. 5. 2008 06:54

    Vítám Vás mezi těmi, co myslí nejenom na sebe, ale také na druhé a mají rádi v pořádek v rámci daných možností. Zkrátka ahoj Anno!

  • Anna Č. | 29. 5. 2008 20:27

    Di, já se nebudu vrhat, já souhlasím.Také mně to vadí.

  • Di | 29. 5. 2008 10:04

    Můžete se na mě zase vrhnout, ale je to stále dokola asi již posté .....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hrubá mouka Jedlá soda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Mouka Solamyl (bramborový škrob) Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bleskový fazolový salát

Bleskový fazolový salát

Pekanový koláč

Pekanový koláč

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Zapečené brambory 2

Zapečené brambory 2

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Cottage sardinky - pomazánka

Cottage sardinky - pomazánka

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Pivní výpečky s bramborovými noky

Pivní výpečky s bramborovými noky

Vanilkové mini bábovky

Vanilkové mini bábovky

Doporučujeme

30 minut
Pečené batáty s quinoou

Pečené batáty s quinoou

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

30
Kynuté buchty z remosky
Kynuté buchty z remosky
20
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Filety ze pstruha s…
19
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
14
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
13
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Nemocí ztrápená Konvičková polyká slzy: Jde o partnera Reného

Nemocí ztrápená Konvičková polyká slzy: Jde o partnera Reného

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Galavečer Pirelli: Dokonalá Maxová a světové krásky! Jsme u toho

Galavečer Pirelli: Dokonalá Maxová a světové krásky! Jsme u toho

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

  • Recepty.cz
  • Výborný medovník II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact