• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Von Trapp apple strudel
Napište svůj komentář k receptu

Von Trapp apple strudel

autor: zdravy mlsal
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Von Trapp apple strudel
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 900
      g jablka oloupaná, nakrájené čtvrtky na plátky
    • 3
      lžíce rozinky
    • 3
      lžíce sušené třešně
    • 3
      lžíce sušené brusinky
    • 40
      g hnědý cukr krystalový
    • 2
      skořice 1-2 mletá
    • 1
      špetka hřebíček tlučený
    • citron z půlky citronu
    • 8
      plátek fillo těsto
    • 70
      g máslo
    • 3
      lžíce strouhanka opražená
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Nastavíme troubu na 200 °C, rozehřejeme máslo, smícháme všechny ingredience (kromě másla a moučkového cukru smícháme).
2
Z balíčku těsta oddělíme 8 plátů, zbytek těsta přikryjeme vlhkou utěrkou.
3
4 pláty položíme postupně na plech na sebe, každý potřeme máslem. Podél dlouhého okraje těsta dáme polovinu nádivky, zavineme, špičky přitlačíme a zahneme dolů. Stejným způsobem uděláme druhý závin, potřeme máslem a pečeme 35-40 minut.
4
V polovině pečení obrátíme. Po vjmutí ještě teplé pocukrujeme.
5
Podáváme teplé s vanilkovým krémem nebo zmrzlinou. Dá se uchovat v mrazáku ve vhodném kontejneru až 1 měsíc, pak nechat rozmrazit a ohřát v mikrovlnce.
6
Já ještě za pečení připravím druhou nádivku (tvarohovou, piňa kolada, višňovou podloženou frangipane (druh mandlového pečiva), sýrovou, špenátovou, abych zpracovala všechno těsto.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Apple pie

Apple pie

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Apple Pie II.

Apple Pie II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klára Keselyova | 1. 5. 2008 12:43

    Čo to znamená "v polovine pečení obrátime"? To ako že celú štrúdlu na plechu obrátime, ako keď trebárs otáčame mesona panvici? Moc tomu nerozumiem. Ta štrúdla sa rozpadne. Nie?

  • possum * | 17. 12. 2006 14:22

    fillo testo, pokud se neda sehnat, se da nahradit listkovym.

  • louis cechmanek | 16. 12. 2006 20:43

    fillo testo co to je. ja si chci udelat testo sam sem tady u afiky gde ho mam schanet dekuji za recept louis

  • Jana | 19. 6. 2006 21:28

    Zadejte si do vyhledávače fillo těsto

  • iva | 19. 6. 2006 20:36

    Můžete mi říct, co je fillo těsto a kde se dá sehnat? Děkuji

  • Helena | 30. 11. 2005 14:39

    Pani Alie,Vase asociace byly spravne,Rada si ctu v historii kulinarstvi(bichle patri memu synovi) a tam stoji,ze strudl stvoril madarsky kuchar ve Vidni,inspirovan tureckou baklavou z fillo testa.Moderni kulinarstvi se k nemu vraci(s odlehcenymi nadivkami)protoze je tenke.Pokud ho dostanete v polotovarech,mate polovinu prace usetrenou.

  • Alia | 27. 11. 2005 09:03

    Ja furt nevedela co s tim fillo testem delat, teda az na mistni speciality. Strudl me napadl, ale nevedala jsem jak. Diky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Dopolední svačina Svačina Pečení Pražení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Fillo těsto Hnědý cukr Hřebíček Jablka Máslo Moučkový cukr Rozinky Skořice Strouhanka Sušené brusinky Sušené třešně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po břeclavsku

Kapr po břeclavsku

Piškotová bábovka II.

Piškotová bábovka II.

Cibulový chléb

Cibulový chléb

Salsa guacamole

Salsa guacamole

Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně

Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně

Jablečné muffiny s tvarohem

Jablečné muffiny s tvarohem

Kokosové vánoční cukroví

Kokosové vánoční cukroví

Fofr perník

Fofr perník

Citronovo-hruškový koláč

Citronovo-hruškový koláč

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

23
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
21
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
15
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
12
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
12
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Von Trapp apple strudel
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact