• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vločkové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Vločkové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vločkové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 50
      g ovesné vločky
    • 1
      l mléko
    • 100
      g hrubá mouka
    • 100
      g cukr
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      lžička kakao
    • 2
      lžička med lze vynechat
    • 25
      g máslo rozpuštěné, nebo olej
    • 1
      špetka skořice
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      špetka hřebíček
    • tuk na formu
    • kokos nebo hrubá mouka na formu

Postup přípravy receptu

1
Je dobré vločky nejprve rozdrtit (např. válečkem), jde to ale i bez toho. Vločky se zalijí horkým mlékem a nechají se 20 min. stát. Pak se k nim do mísy přidají ostatní ingredience podle obvyklého postupu.
2
K tomuto moučníku se hodí dobře forma tzv. "srnčí hřbet" (vymazat, vysypat). Peče se asi 25 min v troubě na 175 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Voňavé vločkové řezy

Voňavé vločkové řezy

Vločkové řezy s krémem

Vločkové řezy s krémem

Květákovo - vločkové placičky

Květákovo - vločkové placičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka | 2. 9. 2012 08:10

    Není to dobře - patří 1 dcl mléka. Když jsem recept před dvěma lety objevila, buď tam bylo 1 dcl, nebo jsem dislektik a četla jsem omylem hned 1 dcl. Je to můj oblíbený recept, řezy dělám stále, zrovna se zase chystám péct.

  • Julka | 25. 9. 2011 14:50

    Prosím Vás opravdu je ten recept dobře, 1 litr mléka??? už jak jsem jej připravovala, zdálo se mi to velmi divné a pak jsem to po 30 min pečení vylila, dole malá sraženina z vloček a jinak všude jen čokoládové mléko, mléko a mléko. Kde se stala chyba, postupovala jsem podle návodu, nadšená kladnými recenzemi a obrázkem, ale takový nezdar jsem nečekala... :-(

  • Miroslava Martinová | 7. 2. 2010 10:07

    Na základě komentářů jsem rovnou dala 1 vejce, řezy byly krásně vláčné a chuťově moc dobré. Upečený srnčí hřbet jsem po vyklopení z formy polila čokoládovou polevou a posypala kokosem. První dávka se snědla okamžitě a hned jsem musela péct další. Do druhé jsem přidala rozinky, místo másla dala olej a také výborné - recept přidávám do své sbírky a dávám za 1.

  • Gábina Houšková | 10. 11. 2006 13:05

    Pro velký úspěch jsem musela péci znovu. Jen jsem asi tentokrát ty vločky namočila málo, takže byly v těstě moc znatelné, ale jinak výborné. Příště to chce namočit déle.

  • Gábina | 4. 11. 2006 23:02

    dnes jsem pekla, také se mi to zdálo moc suché, tak jsem ještě přidala mléko. V srnčím hřbetu toho byla necelá polovina, takže příště budu dělat z dvojnásobné dávky. Jinak je to moc dobré, krásně tam voní to koření a citrnová kůra.

  • Airan | 8. 6. 2006 18:44

    V tom receptu i mne chybi vejce a zda se mi malo tuku, mozna proto je sucha a drobiva. Delala jsem babovku z ovesnich vlocek a byla vytecna - vlacna a mene sladka. 300ml polohrube, 150ml cukru, 2vejce, 150ml mleka, 150ml oleje, 150ml ovesnich vlocek, 1van.cukr, 1pr. do peciva, rozinky v rumu. Vlocky namocime do mleka na hodinu a delame babovku beznym spusobem, vlocky a rozinky nakonec. Peceme 45min na 160°

  • jitka | 8. 6. 2006 13:05

    Mám stejný recept,jen tam mám i 1 vejce.

  • Magda | 8. 6. 2006 07:23

    Bylo to suché a drolilo se to.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Hřebíček Hrubá mouka Kakao Kokos Máslo Med Mléko Ovesné vločky Prášek do pečiva Skořice Tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špenátové palačinky zapečené

Špenátové palačinky zapečené

Bábovka z vaječného koňaku

Bábovka z vaječného koňaku

Jednoduchý grenadýrmarš

Jednoduchý grenadýrmarš

Klasické kremrole

Klasické kremrole

Špagety se sojovým masem

Špagety se sojovým masem

Meruňkový táč kynutý

Meruňkový táč kynutý

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Česnekové knedlíčky (nočky) ze strouhanky

Česnekové knedlíčky (nočky) ze…

Medová žebra

Medová žebra

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

14
Povidlové šátečky
Povidlové šátečky
13
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
12
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Zelné závitky s mletým masem
Zelné závitky s mletým…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Vlašský salát podle ČSN
Vlašský salát podle ČSN
Vločková pomazánka
Vločková pomazánka
Vločková smaženice nejen s droždím (kvasnicemi)
Vločková smaženice nejen s droždím …
Vločkové řezy s krémem
Vločkové řezy s krémem
Vločky k snídani
Vločky k snídani
Vločmínkové sýrušenky (Vločkovo-semínkové sýrové sušenky)
Vločmínkové sýrušenky (Vločkovo…
  • Recepty.cz
  • Vločkové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact