• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Vizovické pečivo
Napište svůj komentář k receptu

Vizovické pečivo

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vizovické pečivo
Vizovické pečivo
Vizovické pečivo
Vizovické pečivo
Vizovické pečivo
Vizovické pečivo
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 2
      dl voda
    • vejce

Postup přípravy receptu

1
Dekorativní pečivo, které není určeno k jídlu. Vytvářejí se z něho různé figurky. Mouku s vodou smísíme, dobře prohněteme a vytvarujeme na těstový bochánek. Necháme asi hodinu odpočinout. Nejprve vytvoříme základní tvar figurky z válečku těsta, k němu se pak přidáváme křídla, nohy, větévky atd.
2
Vytvarované figurky dotváříme pomocí nůžek a nožíku: nožíkem nařežeme prsty, hřebínek kohouta, nůžkami pak srst nebo peří zvířecích figurek. Oči se vyznačujeme koukolovými semínky. Hotové figurky pokládáme na plech a necháme asi hodinu schnout, teprve poté je potřeme rozkvedlaným vajíčkem. Pečeme pozvolna.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené pečivo s krabími tyčinkami + co dům dal

Zapečené pečivo s krabími tyčinkami +…

Slané nejen vánoční pečivo

Slané nejen vánoční pečivo

Pivní pečivo

Pivní pečivo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • p | 29. 12. 2016 15:33

    Viz dále v komentářích. To je jiný recept.

  • petra | 29. 12. 2016 15:32

    Uvádí té dva různé poměry. Ten recept 300g mouky a 6 lzic vody ma v poměru daleko méně vody. Těsto nejde spojit. Vy uvádíte 40 ml vody na 100g mouky. Tj když dělám poloviční dávku 150 g mouky, jsou tam 3 lžíce vody a ocet. Ale dle vašeho receptu je to 5 lzic vody na 150 g mouky a ocet. Tak jen ze ty poměry jsou pro 2 různá těsta. Asi jste to nedělala ten cizí recept. Já udělala dle vašeho a těsto se konečně spojilo!

  • barbie | 28. 11. 2012 20:26

    jak dlouho peceme O:-)

  • kristulka :D | 15. 11. 2012 11:15

    hmm.. sexy perníčky .. jdu je upíct v pekáči .. :DD

  • Simča S.
    Simča S. | 20. 2. 2011 23:13

    Nedávno jsem četla, že se na toto dekorativní pečení používala mouka, která se vymetla ze dna truhel. Ta nejstarší a vlastně "nejhorší". Právě ta obsahuje nejvíce lepku a proto se možná dnes, kdy nemáme "starou mouku", dává na uvolnění lepku ten ocet. Přihodím pár obrázků toho, jak jsme si doma hráli :-)

  • Jana Tomčíková | 2. 12. 2006 07:47

    Simčo,není to špatně, s octem se může dělat vizovické pečivo taky, poměr je 300 g hl. mouky, 6 lžic vody,3 lžíce octa.S octem jsem to ale zatím nezkoušeli.

  • Simča Sládková | 1. 12. 2006 18:00

    Aha, tak to znám asi špatně. A s tím zaschnutím to zkusím, fakt je, že nám větší tvary často popraskaly. Díky za radu. S.

  • Jana Tomčíková | 30. 11. 2006 18:49

    Tradiční těsto se dříve dělalo jen z mouky a vody, přesně v poměru uvedeném v tomto receptu.Jinak je prý nejlepší nechat těsto hodinu odpočinout, pak dělat tvary, nechat hodinu i déle(až do druhého dne) zaschnout,potřít vejcem a pak teprve zvolna péct, aby pečivo nepopraskalo.Minulý týden děti tohle pečivo dělaly a krásně se jim povedlo!

  • Simča Sládková | 30. 11. 2006 15:16

    Pokud vím, tak kvůli lepší tažnosti (aby to mělo parametry jako modelína :-) ) se dává lžíce octa.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Chléb & placky
Ostatní Pečiva Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelníky

Zelníky

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Kuřecí ražniči pro lenochy

Kuřecí ražniči pro lenochy

Nafouklá jablíčková dobrota

Nafouklá jablíčková dobrota

Kuřecí prsa na majolce

Kuřecí prsa na majolce

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Šneci nejen s tvarohem

Šneci nejen s tvarohem

Kuře pečené s jablky

Kuře pečené s jablky

Doporučujeme

30 minut
Palačinky se sýrem a špenátem

Palačinky se sýrem a špenátem

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

29
Maková bábovka
Maková bábovka
27
Kremrole se šlehačkou
Kremrole se šlehačkou
25
Kaviárová vejce
Kaviárová vejce
25
Pstrokata kasza
Pstrokata kasza
24
Mramorové maso
Mramorové maso

Zajímavé články

Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová kolečka, která miloval náš první prezident
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová…
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z kterých filmů jsou?
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z…
AHA.cz Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Ženy.cz Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Blesk.cz Nový dokument o Jaroslavu Satoranském (85): Vstup do KSČ? Vběhl zrůdě do pasti!

Nový dokument o Jaroslavu Satoranském (85): Vstup do KSČ? Vběhl zrůdě do pasti!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

Další doporučené recepty:

Višňový likér
Višňový likér
Višňový šlehačkový dort
Višňový šlehačkový dort
Vitamínový ovocný salát
Vitamínový ovocný salát
Vláčná bramborová vánočka
Vláčná bramborová vánočka
Vláčná bublanina
Vláčná bublanina
Vláčná maková buchta / bábovka s povidly
Vláčná maková buchta / bábovka s povidly
  • Recepty.cz
  • Vizovické pečivo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact