• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřový tokáň
Napište svůj komentář k receptu

Vepřový tokáň

autor: gruza.pavel
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřový tokáň
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g vepřová kýta vepřová plec
    • 60
      g anglická slanina
    • 2
      ks cibule menší
    • 1
      ml olej
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 0,50
      l vývar
    • 3
      ks rajčata
    • 2
      ks červená paprika
    • 3
      stroužek česnek
    • 0,50
      kelímek smetana 12% nebo zakysaná
    • sůl
    • pepř celý

Postup přípravy receptu

1
V hlubší pánvi opečete nakrájenou slaninu, přidejte maso nakrájené na nudličky, osolte, opepřete a opečte. Pak přidejte cibuli nakrájenou na měsíčky, ještě opékejte, přidejte olej, zasypte lžící mouky, lžičkou papriky a lehce osmahněte. Podlijte vývarem a duste do měkka. Až je maso měkké, přidejte oloupané krájené rajčata, nakrájenou papriku a nasekaný česnek. Krátce poduste, vmíchejte smetanu a prohřejte, už nevařte. Jako přílohu podávejte noky, rýži, těstoviny bramborové knedlíky. DOBROU CHUŤ!!!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí tokáň

Hovězí tokáň

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový guláš

Vepřový guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radek | 17. 11. 2015 17:20

    Ahoj, docela dobrý recept, koukal jsem, že na netu jich je hodně...jen jsem udělal pár úprav...rajčata a papriky jsem rozvařil, nepoužil česnek a jako maso použil krkovici, protože není tak tuhá...ale každý dle své chuti... :-)

  • suzi.ak
    suzi.ak | 4. 2. 2014 20:45

    Trochu jsem vahala nad temi rajcaty, ale vysledek mile prekvapil, je to opravdu dobre :-)

  • schrink | 5. 6. 2012 12:33

    Vyzkoušeno a výborné, hodnotím 1 :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Červená paprika Česnek Cibule Hladká mouka Olej Paprika - sladká Pepř celý Rajčata Smetana 12% Sůl Vepřová kýta Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek II.

Tatarský biftek II.

Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné jablkové řezy

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Avokádo zapečené se sýrem

Avokádo zapečené se sýrem

Jednoduchý jablkový koláč

Jednoduchý jablkový koláč

Medovo-mléčné kuličky

Medovo-mléčné kuličky

Fazolky s vepřovou panenkou

Fazolky s vepřovou panenkou

Kyšková buchta s třešněmi

Kyšková buchta s třešněmi

Smothie-Kiwi a banán

Smothie-Kiwi a banán

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
14
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
13
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
13
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Monika Absolonová o Laďce Něrgešové: Nejdřív jsem se bála!

Monika Absolonová o Laďce Něrgešové: Nejdřív jsem se bála!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

Další doporučené recepty:

Vepřový steak s hranolkami
Vepřový steak s hranolkami
Vepřový špíz s bramborem ve slupce
Vepřový špíz s bramborem ve slupce
Vepřový špíz s jablky
Vepřový špíz s jablky
Vertuta
Vertuta
Verzere
Verzere
Veselá prošívaná deka
Veselá prošívaná deka
  • Recepty.cz
  • Vepřový tokáň
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact