• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřové na pomerančích
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové na pomerančích

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 10
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 2
      ks cibule (velké, nakrájené na kolečka)
    • sůl
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 3
      stroužek česnek (prolisovaný)
    • pepř mletý
    • 2
      snítka tymián
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • 1
      ks pomerančová šťáva (z jednoho pomeranče)
    • 1,50
      kg vepřová plec (stočené jako roláda)
    • 750
      ml bílé víno - suché
    • 1
      snítka šalvěj
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 1
      ks rajče (velké, zralé)
    • 1
      ks pomerančová kůra (z jednoho pomeranče)

Postup přípravy receptu

1
Na oleji nejprve zprudka opečte ze všech stran maso. Vyndejte a na zbylém tuku opečte cibuli a česnek, asi 10 minut, aby se zelenina nezabarvila. Maso mezitím potřete paprikou, pepřem a solí. Vraťte do kastrolu, přidejte hořčici, bylinky a rajče a zakryté duste 5 až 10 minut. Podlijte vínem a na velmi mírném plameni duste, až bude maso úplně měkké, asi dvě hodiny. Během dušení několikrát obraťte. Asi po hodině přípravy přilijte pomerančovou šťávu a přidejte kůru. Dochuťte, nakrájejte a můžete podávat.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřový guláš

Vepřový guláš

Vepřové kari

Vepřové kari

Vepřové špízy

Vepřové špízy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • TheKacabi
    TheKacabi | 27. 8. 2014 16:11

    chutné, nicméně jsou tam silné chutě, které se trochu třískají (tymián, česnek, dij. hořčice a víno)... jinak jsem dělala plátky a ne v celku to masíčko... bylo to rychleji :-)

  • TheKacabi
    TheKacabi | 27. 8. 2014 16:11

    chutné, nicméně jsou tam silné chutě, které se trochu třískají (tymián, česnek, dij. hořčice a víno)... jinak jsem dělala plátky a ne v celku to masíčko... bylo to rychleji :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Bobkový list Česnek Cibule Dijonská hořčice Mletá paprika Olivový olej Pepř mletý Pomerančová kůra Pomerančová šťáva Rajče Šalvěj Sůl Tymián Vepřová plec

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roláda z vepřového masa

Roláda z vepřového masa

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně se špenátem

Klasická hovězí roláda

Klasická hovězí roláda

Dort Raffaelo

Dort Raffaelo

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

Vepřové nudličky zase jinak

Vepřové nudličky zase jinak

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Hlíva s pohankou

Hlíva s pohankou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Smažený květák (brokolice) v pivním těstíčku
Smažený květák …
13
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
11
Domácí Cheesecake
Domácí Cheesecake

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Vepřové na kari s cuketou
Vepřové na kari s cuketou
Vepřové na pánvi
Vepřové na pánvi
Vepřové na pivu a medu
Vepřové na pivu a medu
Vepřové na rajčatech s Gnocchi
Vepřové na rajčatech s Gnocchi
Vepřové na rajčatech s mangem
Vepřové na rajčatech s mangem
Vepřové na rozmarýnu a pepři
Vepřové na rozmarýnu a pepři
  • Recepty.cz
  • Vepřové na pomerančích
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact