• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
4fotografie
Nahrát fotku
 

Panenka patří mezi nejhodnotnější kusy vepřového masa. Vyzkoušejte ji v minutkové úpravě s bylinkami a doplňte švestkovým čatní. Chuť ovoce dodá pokrmu zcela nový rozměr.

Suroviny

4 porce
  • Panenka
    • 700
      g vepřová panenka
    • 1
      svazek tymián
    • 10
      snítka rozmarýn
    • 2
      lžička pepř drcený
    • olivový olej
    • sůl
  • Čatní
    • 500
      g švestky
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks zázvor 3 cm
    • slunečnicový olej
    • 5
      lžíce třtinový cukr
    • 150
      ml jablečný ocet nebo vinný ocet
    • 1
      ks skořice
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Začněte přípravou švestkového čatní. Švestky zbavte pecek a pokrájejte na kousky, cibuli a česnek nasekejte nadrobno, zázvor nastrouhejte. Cibuli zpěňte v kastrolu na lžíci oleje, asi po třech minutách přidejte česnek a zázvor, minutu restujte a vsypte pokrájené švestky. Zasypte cukrem, přilijte ocet, přidejte skořici a na mírném plameni nechte asi 20 minut probublávat. Tekutina se bude redukovat a směs bude houstnout. Hotové čatní dolaďte špetkou soli.

RADA: Čatní neodoláte! Připravte si ho z fíků, jablek nebo rajčat a doplňte jím sýry i maso

2
Mezitím připravte maso. Panenku očistěte, zbavte ji blan a takzvaného palce na konci. Z tymiánu a rozmarýnu otrhejte lístky a jehličky a nasekejte je nadrobno, promíchejte s hrubě nadrceným pepřem a směs rovnoměrně rozprostřete na prkénko. Panenku potřete olejem, položte ji na bylinkovou směs a několikrát ji válečkem přejeďte přes byliny, nebojte se přitlačit.

RADA: Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři

3
Rozpalte troubu na 180 °C i pánev na plotně (ideálně s kovovou rukojetí, tedy vhodnou do trouby) a maso na pánvi zprudka opečte, asi minutu ze všech stran. Hned ji přesuňte do trouby a pečte asi 8 minut. Čas závisí na velikosti masa, každopádně maso by mělo uvnitř zůstat růžové a šťavnaté. Hotovou panenku nechte alespoň 5 minut odpočinout, pak ji krájejte na plátky, osolte a podávejte s čatní.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná panenka ve slanině

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Bylinková vepřová panenka

Bylinková vepřová panenka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Jablečný ocet Olivový olej Pepř drcený Rozmarýn Skořice Slunečnicový olej Sůl Švestky Třtinový cukr Tymián Vepřová panenka Zázvor

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená bramborová kaše s vejci

Zapečená bramborová kaše s vejci

Smradlavoučká topinka

Smradlavoučká topinka

Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Salámová pomazánka III.

Salámová pomazánka III.

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka vláčná

Kuřecí nudličky v sladkokyselé zeleninové omáčce

Kuřecí nudličky v sladkokyselé…

Vepřový tokáň

Vepřový tokáň

"Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami

"Rozetky" - šneci s tvarohem a…

Cibulové kroužky

Cibulové kroužky

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

22
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
18
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
12
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
12
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
11
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou
Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou
Vepřová panenka s karamelizovanou mrkví a červeným zelím
Vepřová panenka s karamelizovanou mrkví…
Vepřová panenka se žampiony-minutka
Vepřová panenka se žampiony-minutka
Vepřová panenka v hořčičné krustě
Vepřová panenka v hořčičné krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
  • Recepty.cz
  • Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact