• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Vegetariánský boršč
Napište svůj komentář k receptu

Vegetariánský boršč

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 21
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vegetariánský boršč
Vegetariánský boršč
Vegetariánský boršč
Vegetariánský boršč
Vegetariánský boršč
Vegetariánský boršč
Vegetariánský boršč
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tradiční ruská polévka z červené řepy je velmi vydatná i chutná. V našem receptu si vyzkoušíme bezmasou variantu plnou zeleniny. Kromě řepy uplatníme celer, mrkev, červené zelí, brambory nebo fazole. Nebude chybět ani zakysaná smetana na zjemnění.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks celer řapíky
    • 2
      ks mrkev střední
    • 2
      ks brambory typ B
    • 0,50
      ks červené zelí
    • 2
      ks červená řepa
    • 3
      lžíce řepkový olej
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks pepř celý
    • 5
      ks nové koření
    • 2
      lžíce rajčatové pyré
    • 1
      plechovka fazole bílé
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • jablečný ocet dle chuti
    • zakysaná smetana k podávání
    • kopr k podávání

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájejte nadrobno, celer, mrkve a brambory na 1,5 centimetrové kostky. Zelí nakrájejte na proužky, řepu nastrouhejte najemno.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a cibuli nechte zesklovatět, přidejte celer s mrkví a bramborami a zeleninu krátce orestujte.
3
Zalijte vývarem, přidejte koření, nejlépe svázané v kousku gázy (bobkový list, nové koření a pepř). Osolte a 10 minut povařte. Nyní přisypte zelí, zakryjte pokličkou a vařte na mírném ohni dalších 5 minut.
4
Na pánvi na zbylém oleji krátce orestujte řepu s protlakem. Po chvilce bublání vlijte do polévky, přidejte slité fazole a 5 minut povařte. Vyjměte koření a dochuťte solí, pepřem a octem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

5
Polévku podávejte se lžící kysané smetany, posypanou čerstvým koprem.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Boršč s jehněčím masem

Boršč s jehněčím masem

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky Boršč FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Celer Červená řepa Červené zelí Cibule Fazole Jablečný ocet Kopr Mrkev Nové koření Pepř celý Pepř mletý Rajčatové pyré Řepkový olej Sůl Zakysaná smetana Zeleninový vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Měkké perníčky

Měkké perníčky

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Česnečka z Vysočiny

Česnečka z Vysočiny

Chlebové bramboráky

Chlebové bramboráky

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Angreštový pudink s černým rybízem

Angreštový pudink s černým rybízem

Medová žebra

Medová žebra

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

27
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
21
Vosí hnízda
Vosí hnízda
17
Vepřová panenka s houbami a jablky
Vepřová panenka s…
16
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Slováček a Gelemová po křtu nového CD: Utajený odjezd s bývalou milenkou!

Slováček a Gelemová po křtu nového CD: Utajený odjezd s bývalou milenkou!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Vegetariánské pirohy
Vegetariánské pirohy
Vegetariánské špagety carbonara
Vegetariánské špagety carbonara
Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu
Vegetariánské špízy s feta sýrem na…
Vegetariánský burger se sýrem halloumi
Vegetariánský burger se sýrem halloumi
Vegetariánský burger z tofu
Vegetariánský burger z tofu
Vegetariánský guláš
Vegetariánský guláš
  • Recepty.cz
  • Vegetariánský boršč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact