• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vánoční Pavlova
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční Pavlova

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční Pavlova
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
  • Základ
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g bílek (asi z 5 vajec)
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 20
      g kakao
    • 30
      ml černá káva
    • 150
      g cukr krupice
  • Krém
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 100
      g hořká čokoláda (ideálně 70%)
    • 50
      g džem (brusinkový)
    • 15
      g kakao
    • 40
      g cukr krupice
  • Na ozdobení
    • čokoládové hoblinky
    • pistácie
    • červený rybíz
    • sušené brusinky

Postup přípravy receptu

1
1. Den předem za stálého míchání svařte smetanu s cukrem, kakaem a džemem. Stáhněte z plotny a přidejte čokoládu. Nechte odstát. Až povolí, vyšlehejte hladký krém a nechte přes noc v ledničce.
2
2. Troubu zapněte na 120°C. Bílky vyšlehejte s trochou citronové šťávy skoro dotuha. Pak po lžících všlehejte krupicový cukr. Hotový sníh je pevný a lesklý.
3
3. Moučkový cukr prosejte s kakaem a spolu s kávou metličkou opatrně vmiste do sněhu.
4
4. Na pečicí papír si nakreslete kruh o průměru 24 cm. Sáček s velkou hvězdicovou zdobicí trubičkou naplňte sněhem a nastříkejte po po obvodu kruhu ve dvou barevných vrstvách. Pečte 80 minut a nechte vychladnout v troubě.
5
5. Smetanu vyšlehejte. Pavlovu přendejte na servírovací tác a pomocí stejné trubičky na ni nastříkejte šlehačku. Ozdobte brusinkami, rybízem, pistáciemi a čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dezert Pavlova

Dezert Pavlova

Jahodová Pavlova

Jahodová Pavlova

Pavlova plná ovoce

Pavlova plná ovoce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • alenaeb | 2. 6. 2019 12:36

    Pecte 2 hodiny???????

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty FOOD Vánoce
Moučníky Dorty Prosinec Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Černá káva Červený rybíz Citronová šťáva Čokoládové hoblinky Cukr krupice Džem Hořká čokoláda Kakao Moučkový cukr Pistácie Smetana ke šlehání Sušené brusinky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené palačinky se špenátem

Zapečené palačinky se špenátem

Osvěžující jogurtový koláč

Osvěžující jogurtový koláč

Bramborovo vajíčková pomazánka

Bramborovo vajíčková pomazánka

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Džem z rakytníku

Džem z rakytníku

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Sladké jednohubky

Sladké jednohubky

Ovocný dort

Ovocný dort

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

28
Čočkový dhál
Čočkový dhál
20
Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony
Luštěninový salát s…
11
Fazolová polévka se slaninou
Fazolová polévka se…
10
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
9
Dýňový koláč s kandovaným nebo sušeným ovocem
Dýňový koláč s…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Velkolepé turné Lucie slavící 40 let: Roboti, hvězdy a 22 vypalovaček!

Velkolepé turné Lucie slavící 40 let: Roboti, hvězdy a 22 vypalovaček!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

Další doporučené recepty:

Vánoční likér z ledových  kaštanů
Vánoční likér z ledových kaštanů
Vánoční marcipánová štola
Vánoční marcipánová štola
Vánoční muffiny se sobem
Vánoční muffiny se sobem
Vánoční perníčky, ještě jednodušší než se zdá!!!
Vánoční perníčky, ještě jednodušší než…
Vánoční perníkové cupcakes se skořicovým krémem
Vánoční perníkové cupcakes se…
Vánoční pohár se žloutkovým krémem
Vánoční pohár se žloutkovým krémem
  • Recepty.cz
  • Vánoční Pavlova
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact