• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vanilkové soufflé
Napište svůj komentář k receptu

Vanilkové soufflé

autor: pavelk2000
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vanilkové soufflé
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
  • co pořebujeme
    • 45
      g hladká mouka
    • 45
      g cukr krupice
    • 25
      g máslo
    • 3
      ks vejce
    • 2
      lžíce vanilkový extrakt
    • 2
      lžíce vaječný koňak
  • ozbobít
    • máslo na vymazání formiček
    • cukr krupice na vysypání formiček
    • zmrzlina k podávání
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Budete potřebovat plnotučné mléko, hladkou mouku, cukr krupici, máslo, vejce, vanilkový extrakt a pak další dochucovací prostředky. Já zvolila vaječný koňak. Troubu si dejte nahřívat včas. Mističky vymažte a vysypte. Tohle množství vystačí na 3 mističky o objemu 200 ml naplněné až po okraj plus možná malinko zbude, záleží na velikosti bílků.
2
Začněte s rendlíkem a metličkou. Smíchejte mouku s trochou mléka do hladké kašičky. Přidejte zbytek mléka a odměřených 35 g cukru. Promíchejte a zahřívejte na středním plameni na malé plotýnce. Za stálého metlání čekáme, až se začne uvolňovat pára a následně začne vše houstnout. Celkem tenhle proces potrvá 2–3 minuty. Jak uvidíte, že u dna začíná směs podezřele špatně jít, sejměte z plamene a už jen ve vzduchu stále míchejte ještě minutku. Je to makačka, ale pak to za to bude stát. V tu chvíli můžete přidat vanilkový extrakt a vaječný koňak. Hned se bude míchat lépe. A dokud je vše horké také máslo. Homogenní hmotu nechte vedle chladnout.
3
Oddělte žloutky od bílků. Do jen vlažného základu vmíchejte žloutky. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do polotuha. Pak při šlehání přisypávejte postupně zbylých 10 g cukru a vyčkávejte, než sníh nebude úplně tuhý. Jednu čtvrtinu jeho objemu vmíchejte něžně do směsi. Pak pomocí stěrky spojte vše dohromady. Hned můžete plnit mističky a vkládat do vyhřáté trouby.
4
* prvních 5 minut nechte teplotu na 200 – 190°C
5
* na dalších 7 až 8 minut ztlumte na 175 °C
6
* po nějakých 12 až 13 minutách dejte teplotu úplně na nulu a nechte v troubě ještě asi 4 minuty
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vanilkové rohlíčky s ořechy

Vanilkové rohlíčky s ořechy

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Soufflé
Moučníky Dopolední svačina Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Vaječný koňak Vanilkový extrakt Vejce Zmrzlina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v kořenové zelenině

Kuře v kořenové zelenině

Poctivá zelňačka

Poctivá zelňačka

Lahodný čokoládový krém na dorty

Lahodný čokoládový krém na dorty

Zelené fazolky s vejci

Zelené fazolky s vejci

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a…

Naložený hermelín s olivami

Naložený hermelín s olivami

Banánovo-čokoládový hřbet

Banánovo-čokoládový hřbet

Celerová omeleta

Celerová omeleta

Banánová roláda s margotkou

Banánová roláda s margotkou

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

18
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
16
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
16
Banh mi - bageta s pečeným bůčkem
Banh mi - bageta s…
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
13
Pstruh na čekankovém risottu
Pstruh na čekankovém…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Velkolepé turné Lucie slavící 40 let: Roboti, hvězdy a 22 vypalovaček!

Velkolepé turné Lucie slavící 40 let: Roboti, hvězdy a 22 vypalovaček!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

  • Recepty.cz
  • Vanilkové soufflé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact