• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vanilkové nebe
Napište svůj komentář k receptu

Vanilkové nebe

autor: eve
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vanilkové nebe
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 340
      g máslo studené
    • 100
      g moučkový cukr
    • 420
      g hladká mouka
    • 160
      g mleté vlašské ořechy
    • 1
      špetka sůl
    • cukr na obalení, s vanilkou

Postup přípravy receptu

1
Máslo s ostatními surovinami zpracujeme v pevné těsto, které necháme několik hodin v chladu. Před zpracováním ho nechte dojít pokojové teploty. Nesmí úplně změknout. Pak obvyklým způsobem tvarujeme rohlíčky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 12-15 min.
2
Dávka je poměrně velká, ale to jen proto, že jsou vážně božské.
3
Recept jsem dostala a moc ráda se podělím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vanilkove rohlicky X.

Vanilkove rohlicky X.

Vanilkové rohličky XI.

Vanilkové rohličky XI.

Vanilkové rohlíčky s ořechy

Vanilkové rohlíčky s ořechy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivča | 12. 12. 2011 12:23

    Recept chválím. Při pečení se linula neuvěřitelná vůně vanilky (dala jsem vanilkový cukr i do těsta). Jsou křehké, výborné. Jen jsem je nechala před obalováním trochu vychladnout, čerstvé a horké se mi přeci jen lámaly. Zaslouží si za 1.

  • Kateřina Pitrová | 3. 12. 2008 09:33

    Dávám za jedna. Jsem kuchařka začátečnice a konečně se mi rohlíčky povedly. Podle jiných receptu se mi vždycky lamaly, ale tenhle recept pridavam jednoznacne do oblibenych.Rohlicky se uplne rozplyvaji na jazyku a pri obalovanis e mi nezlomil ani jeden.

  • Jana T. | 8. 12. 2007 22:24

    Mám už mnoho let osvědčený recept na rohlíčky, ale změna neškodí. Tady se to povedlo, dávám1*. Jsou křehounké, ani jeden se při obalování nezlomil, s těstem se krásně pracuje a chuť je vynikající.

  • Jarka O. | 4. 12. 2007 13:01

    Přidávám za sebe také jedničku, jsou výborné:-))

  • Monika Zdvihalova | 15. 11. 2007 09:11

    Dobrý den jak dlouho dopředu je pečete?Děkuji

  • Petra Seibertová | 19. 1. 2007 09:17

    Rohlíčky jsem letos pekla podle tohoto receptu a musím říct,že byly vynikající. Dávám za 1.

  • Katka Rundová | 28. 12. 2006 22:45

    Připojuji se a chválím. Jsou výborné. Použila jsem je i na netradiční recept z časopisu - na zázvorové koule. Těstem na rohlíčky se obalí kousky kandovaného zázvoru, upečou v trobě a pak obalují v moučkovém cukru se sekanými ořechy. Doma mi moc zpočátku nevěřili, ale po ochutnání je to jedno z nejrychleji mizejícího cukroví letošních vánoc.

  • Alenka Aová | 22. 12. 2006 13:53

    Rohlíčky jsou výtečné, dělala jsem z poloviční dávky a měla jsem radši udělat z celé dávky :-)

  • Eva Cameron | 21. 12. 2006 19:52

    Pani Evicko rohlicky jsou vyborne, delala jsem sice z polovicni davky, ale manzel mi uz nekolik ukrad z krabice, na vanoce k nam prileti znami, tak to vidim tak, ze budu muset napect jeste ras:-) Rohlicky jsem delala male, stacilo mi i 10 minut v troube a byly krehoucke a vyborne! Dekuji za recept!

  • Alenka Aová | 19. 12. 2006 16:44

    určitě tam nepatří vejce??

  • jitka Mal. | 14. 12. 2006 09:11

    Rohlíčky jsou moc dobré, křehké a s těstem se opravdu dobře pracuje. Dávám za 1.

  • Monika Šenkýřová | 7. 12. 2006 08:24

    Tak mám upečeno. ani jsem s těstem nezkoušela nějak pracovat, rovnou jsem ho vyválela mezi fóliemi a rohlíčky vykrajovala. Aspoń jsou jeden jako druhý. Ovšem chutnají opravdu skvěle! Úplně se rozplývají. Děkuji za tento recept a dávám za 1.

  • Petra Seibertová | 7. 12. 2006 07:56

    Vyzkoušela jsem,upekla,jsou výborné. Velice křehké,ale když obalování zvládl i můj manžel i bez toho,že by polovina rohlíčků byla na padrť,tak je to v pohodě. :o)

  • Monika Šenkýřová | 5. 12. 2006 07:57

    Včera jsem zadělala těsto, mám ho v ledničce. Je hodně mastné, tak jsem zvědavá, jak se s ním bude pracovat. Rohlíčky budu dělat buď dnes nebo zítra. Pak dám vědět, jak to dopadlo :-)

  • Eva Miková | 18. 12. 2005 15:55

    Jsem moc ráda,od té doby,co mám tento recept,ani jiné nepeču.

  • Jana D. | 13. 12. 2005 20:33

    Dnes jsem vyzkoušela a jsou opravdu výborné. křehké.Neměla jsem mleté ořechy, tak jsem dala mleté mandle.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

Skvělé kakaové věnečky

Skvělé kakaové věnečky

Kuskus se zeleninou a červenou čočkou

Kuskus se zeleninou a červenou čočkou

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

Brambory zapečené se zeleninou

Brambory zapečené se zeleninou

Bramborovo-fazolový salát

Bramborovo-fazolový salát

Meruňkové bonbony

Meruňkové bonbony

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

36
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
25
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…
21
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
19
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
17
Salát tabouleh
Salát tabouleh

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Velkolepé turné Lucie slavící 40 let: Roboti, hvězdy a 22 vypalovaček!

Velkolepé turné Lucie slavící 40 let: Roboti, hvězdy a 22 vypalovaček!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

  • Recepty.cz
  • Vanilkové nebe
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact