• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vanilková omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Vanilková omáčka

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vanilková omáčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 2
      ks žloutek 1-2
    • 4
      lžička moučkový cukr 3-4
    • 250
      ml mléko
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s vanilkou a cukrem. V hrnci svaříme více než polovinou mléka. Zbytek studeného mléka smícháme s bramborovým škrobem a zvolna vléváme do horkého mléka. Za stálého míchání opět uvedeme do varu. Horkou hmotu stále mícháme a postupně ji spojujeme s utřenými žloutky.
2
Vychladíme, přitom několikrát zamícháme, aby na povrchu nevznikl škraloup. Vanilková omáčka je vhodným doplňkem k ovocnému želé, ke kyselu, krupicové a kukuřičné kaši, k rýži na sladko, syrovému i kompotovanému ovoci a k moučníkům z piškotového těsta.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová

Piškotovo-vanilková bublanina s…

Vynikající vanilková zmrzlina

Vynikající vanilková zmrzlina

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Ehnes | 19. 10. 2008 03:02

    Skraloup se nevytvori, pokud okamzite po uvareni prikryjete povrch potravinarskou folii. Folie musi na omacce primo lezet, aby se tam nedostal vzduch. Funguje to samozrejme u vsech omacek a kremovych polevek a clovek nemusi davat pozor a do vychladnuti michat

  • Oldřich Gargulák | 16. 10. 2008 13:54

    Vznik škraloupu lze omezit pocukrováním mletým (moučkovým:o)) cukrem

  • Zuzana Polzin | 16. 10. 2008 12:45

    Jak to myslite s tim nastrouhanym vanilkovym luskem? To ho strouhate cely? Ja jsem dotedka pouzivala jen vnitrek a pokud jsem pouzila lusk cely, tak jsem ho po vareni vytahla. To jsem jeste neslysela, ze by se ten samotny lusk dal jist.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Moučkový cukr Solamyl (bramborový škrob) Vanilkový lusk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Jahodové řezy VII.

Jahodové řezy VII.

Nutelové řezy s vůní skořice

Nutelové řezy s vůní skořice

Vynikající kapr

Vynikající kapr

Perníčky V.

Perníčky V.

Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Spaghetti Carbonara – La ricetta…

Baklava s ořechy

Baklava s ořechy

Mexické maso

Mexické maso

Knedlíky s borůvkovým žahourem

Knedlíky s borůvkovým žahourem

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí…
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Smetanové kuřecí kousky s rýží
Smetanové kuřecí kousky…
14
Cookies (Sušenky)
Cookies (Sušenky)

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Na výstavu TMBK pozvali Filipa Turka: Ostrá reakce Smetany! A Třeštíková s novým chlapem

Na výstavu TMBK pozvali Filipa Turka: Ostrá reakce Smetany! A Třeštíková s novým chlapem

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

  • Recepty.cz
  • Vanilková omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact