• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
Napište svůj komentář k receptu

Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka

autor: Uživatel (#334098)
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • Domácí "salko"
    • 2
      l mléko plnotučné
    • 150
      g med
    • 150
      g máslo
  • Vaječný likér
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 8
      ks žloutky
    • 400
      ml hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Mléko vaříme za stálého míchání cca 2-3 hodiny. Dva litry mléka zkondenzujeme na asi 800 ml. Když mléko začíná pěkně houstnout, odstavíme jej a vmícháme do něj máslo. Směs necháme zchladnout ideálně pod 50 °C.

RADA: Máslo bez lednice

2
Poté přidáme žloutky. Pokud nechceme v likéru žloutky syrové, přidáme je do mléka před koncem vaření a trochu povaříme. Na míchání likéru používáme ideálně tyčový mixér. Díky němu bude nápoj krásné jemný.

RADA: Jak na vajíčka přilepená k obalu

3
Následně přilijeme smetanu. Tu ale už nevaříme. Mohla by se srazit.
4
V případě, že má směs opravdu méně než 50 °C, můžeme začít přidávat med a rum. Pokud máme raději likér sladší, dáme více medu, pokud ostřejší, přilijeme více rumu. (Teplota mléka je důležitá kvůli medu. Pokud se med zahřeje na více než 50 °C, ztrácí prospěšné látky.) Pokud si chceme likér ozvláštnit, přidáme podle chuti vanilku, kakao nebo oříškové máslo.

RADA: Vánoční likéry: S námi připravíte ty nejlepší

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vanilkový vánoční koňak

Vanilkový vánoční koňak

Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

Veganský "vaječný" likér

Veganský "vaječný" likér

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Máslo Med Mléko plnotučné Smetana ke šlehání žloutky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerový salát

Celerový salát

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a…

Jednoduchá rajská polévka

Jednoduchá rajská polévka

Čokoládový dortík

Čokoládový dortík

Domácí kachní paštika

Domácí kachní paštika

Celer z trouby

Celer z trouby

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

Čokoládové muffiny s banánem

Čokoládové muffiny s banánem

Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem

Houbové karbanátky (nejen) s mletým…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
27
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
26
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
19
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonvá

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonvá

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Co se dělo na Tháliích, když kamery zhasly: Mejdan na jevišti, pivko ve Slávii a cigáro na schodech

Co se dělo na Tháliích, když kamery zhasly: Mejdan na jevišti, pivko ve Slávii a cigáro na schodech

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak bez vajec od Lídy
Vaječný koňak bez vajec od Lídy
Vaječný koňak II.
Vaječný koňak II.
Vaječný muffin
Vaječný muffin
Vaječný salát s celerem
Vaječný salát s celerem
Vaječný salát s ředkvičkami
Vaječný salát s ředkvičkami
  • Recepty.cz
  • Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact