• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Uhlířina
Napište svůj komentář k receptu

Uhlířina

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uhlířina
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 3
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká
    • nudle široký pytel
    • špek větší kus
    • slanina větší kus

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Uvaříme nudle, propláchneme. Nakrájíme špek na malé kostičky a vhodíme do kastrolu, až pustí tuk vhodíme na kostičky nakrájenou slaninu, orestujeme a vhodíme nakrájenou na kosky cibuli.
2
Až nám cibule zesklovatí, vhodíme brambory pokrájené na hranolky - opékáme, dokud nechytí zlatavou barvu, poté přidáme těstoviny osolíme opepříme a nakonec poprášíme červenou paprikou. Vhodná příloha je okurkový salát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Uhlířina II.

Uhlířina II.

Uhlířina po našem

Uhlířina po našem

Uhlířina III.

Uhlířina III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pavel | 2. 10. 2014 13:47

    Tohle je grenadýr (brambory s těstovinami). Uhlířina jsou brambory O:-) s knedlíkem, zalité smaženou cibuilkou :-X

  • bunamo | 12. 5. 2013 10:03

    Tohle jídlo se jmenuje grenadýrmarš, česky granátnický pochod - viz klasická kuchařka pro hospody Receptury teplých pokrmů. Ale dobrý to je, moc. V.

  • Farka | 3. 12. 2011 00:22

    Mě babička Uhlířinu učila a vím že Paprika ,špek a nudle tam opravdu nepatří.Našel jsem recept i s knedlíkem taky celkem sranda :-P

  • tom | 9. 1. 2011 11:40

    TO není uhlířina!!!! :-$

  • Olga Malá | 28. 12. 2007 10:55

    Tohle opravdu není uhlířina ale může to být mňamka.

  • Anonym | 13. 3. 2007 14:12

    Říkejte si co chcete je to prostě uhlířina...

  • Tereza Jarčušková | 9. 2. 2007 14:29

    My tomu hovoríme tiež grenadír.

  • Anonym | 9. 2. 2007 13:56

    Jaký je rozdíl mezi špekem a slaninou?

  • Jana Z | 23. 1. 2007 14:39

    Pro paní Ivanu: Dobré je slabé slovo,je to výborné a k tomu obrovské množství cibule.....

  • Ivana Heřmanová | 23. 1. 2007 14:09

    Uhlířina - připravíme těsto - hrubá mouka, vejce, sůl, mléko a trochu prášku do pečiva - mezitím se ve větším hrni vaří v osolené vodě brambory.Když jsou brambory téměř uvařené, do stejného hrnce k těm bramborám z tuhého těsta lžicí vykrajujeme noky a vše společně dovaříme a slijeme. Na talíři posypeme větším množstvím osmažené cibulky na slanině - je to moc dobré.

  • vojtik | 22. 1. 2007 16:17

    jak se tedy ta uhlířina dělá????? napište prosím někdo recept !

  • Anonym | 24. 4. 2006 10:07

    To není uhlířina,to je grenadýr .Uhlířina je směs rošťouchaných vařených brambor s noky.Na to cibulka!Ale recept je dobrý.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Nudle Paprika - sladká Pepř mletý Slanina Špek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Ravioli s náplní

Ravioli s náplní

Zelené fazolky s vejci

Zelené fazolky s vejci

Číňan na houbách

Číňan na houbách

Domácí kandovaný zázvor

Domácí kandovaný zázvor

Rychlé fazolové lečo

Rychlé fazolové lečo

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Jáhlové muffiny

Jáhlové muffiny

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

27
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
27
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
17
Pečené toustové roládky s ledovým salátem
Pečené toustové roládky…
15
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Slováček a Gelemová po křtu nového CD: Utajený odjezd s bývalou milenkou!

Slováček a Gelemová po křtu nového CD: Utajený odjezd s bývalou milenkou!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Uhlířina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact