• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Trojrohé čepičky
Napište svůj komentář k receptu

Trojrohé čepičky

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Trojrohé čepičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      g máslo
    • 125
      g cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      ks pomerančová kůra
    • 200
      g džem pomerančový

Postup přípravy receptu

1
Máslo a cukr utřeme, vmícháme mouku, vejce, kůru a sůl. Když je těsto suché a drobí se, přidáme lžičku studené vody.
2
Necháme 30 minut odpočívat v chladu.
3
Pak těsto vyválíme a vypichujeme kolečka s průměrem asi 7 cm. Do středu dáme džem a kraje spojíme tak, aby vznikly trojhránky.
4
Poskláme na plech (na pečící papír) a přes noc necháme odležet.
5
Druhý den rozšleháme žloutky, potřeme trojhránky a pečeme při 200 °C asi 30 minut.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kikinka251
    kikinka251 | 16. 4. 2011 13:08

    CCAA TAK NO USLO TO DOC. :-!

  • MatějP | 8. 11. 2010 11:48

    Dobré dal sem do toho kakao misto marmiladi

  • jana h | 18. 12. 2009 18:21

    vyzkouseno a myslim, ze to bude dalsi vanocni stalice, mela jsem pomerancovy dzem s kousky kury, ktery nikdo nechtel jist, zpracovala jsem ho a cukrovi je vynikajici, zase jina chut a tvar... ani mi to moc nevyteklo, snazila jsem se, aby ta otevrena mista byla trochu zahnuta vzhuru a fungovalo to :) terezko, diky moc za recept!

  • milena kubikova | 18. 12. 2007 16:19

    ja som kupila pomarancovy dzem aj s kuskami pomarancovej kory v nom, tak som dufala ze tento vydrzi....ale ja som uz rezignovala, tak tecuce lekvare vobec neriesim. no a zo vcerajsej davky mi uz ostalo len velmi malo, takze ku koncu tyzdna si davam repete.....fakt uzasna chut......som rada ze som dala na odporucenie v diskusii...a to som prisla na tento recept uplne nahodou....pozerala som na vianocne recepty, ktore su iba s obrazkami....a takuto perlu som nasla.

  • Tereza J. | 18. 12. 2007 15:29

    Používam marmeládu, ktorá sa na teple príliš netopí. Ne používam ríbezľovú, väčšinou ani tem pomarančový džem. Používam džemy, ktoré si vyrobím zo záhrady, takže väčšinou ringlotový , alebo jablká miešané s černicami,. Proste hustý, ktorý málo tečie.

  • milena kubikova | 18. 12. 2007 07:19

    vytekajuce naplne su moj vecny problem...ale po poradach s roznymi cukrarkami a pekarkami som usudila, ze tych naplni davam privela. a ked vytecie, tak vytecie...nieco tam predsa vzdy ostane, tak pecivo akokeby ocistim a naskladam ku konzumacii. no a teraz k samotnym trojrohacikom. pecivo je absolutne dokonale....osviezujuce, vynikajuce, s pikantnou chutou....zasluzi si jednotku velku ako svet

  • Lenka Dohnalová | 2. 12. 2006 16:16

    Vyzkoušela jsem a dávám za 1! U pár kousků sice kousek marmelády vytekl, ale jen tam, kde jsem ji asi dala zbytečně moc. Dělala jsem menší cca 5,5cm kolečka a marmelády jen malý kousek, potom nevyteče. Pomeranč je i v těstě (rozhodně nevynechat!!!) a tak i s trochou kvalitní marmelády mají výrazně pomerančovou chuť i vůni. Všem doporučuji vyzkoušet, mezi klasickým oříškovým a vanilkovým cukrovím je to skutečně zajímavé zpestření.

  • Evička | 16. 12. 2005 19:27

    Tak jsem právě dopekla. Nevím, co jsem udělala špatně, ale ať jsem balila, jak balila, vždycky mi marmeláda vytekla. Ach, jo!

  • Jana z VM | 16. 12. 2005 12:45

    Terezko, já tohle znám, stalo se mi to už taky několikrát - jak byl můj recet pochválen a v TOP 10, za pár dní zmizel až někam na chvost ! Ale je mi to fuk, ty recepty jsou tady proto, aby je i jiní vyzkoušeli a potěšili se, ne ?! Tak to tak berte a kašlete na ty trouby.

  • Tereza Jarčušková | 16. 12. 2005 11:51

    Ďakujem za peknú známku. Začínam mať dojem, že akonáhle sa pod mojim receptom objaví dobrá známka, niekto šikovne hodí 5. Teraz už chápem anonymov, že sa nepodpisujú.

  • Jana z VM | 16. 12. 2005 11:02

    Á, koukám že zase někdo, kdo neví roupama co dělat, si zařádil ve známkování. Jestlipak alespoň ochutnal, když hned po mé jedničce dává pětku ?? Je to prostě chudák ....

  • Tereza Jarčušková | 16. 12. 2005 09:52

    Pred vašim komentárom som to tam napísala.

  • Jana Tichá | 16. 12. 2005 09:39

    Když jsem je tvořila, taky jsem si nebyla jistá, jestli ty mezírky mám stisknout, nebo ne. S nima to vypadá opravdu krásně. Nakonec jsem je také slepila, protože jsem se bála, že mi džem vyteče. Ale i tak vypadají moc hezky.

  • Kateřina | 16. 12. 2005 09:02

    Recept vypadá velmi zajímavě, chtěla bych ho zkusit, ale vůbec nevím jak zabalit. Prosím poraďte. Díky.

  • Tereza Jarčušková | 16. 12. 2005 07:29

    Koliesko s džemom uprostred chytíte troma prstami na okraji, dvihnete hore a stlačíte nad džemom.Keď to nepôjde jednou rukou, pomôžte si aj druhou. Určite to zvládnete. Takže hore ich máte zlepené, ale na bokoch vám ostanú medzierky, kde bude troška vidieť džem.

  • Jana z VM | 16. 12. 2005 07:09

    Nedávno jsem je ochutnala od kolegyně v práci, jsou vynikající ! Právě ta pomerančová marmeláda dělá hodně !! Je taková nahořklá a celkový dojem je opravdu jednička !! Tuto marmeládu mají v BILLE, zkuste se podívat. Kolegyně říkají těmto čepičkám "napoleonky" je to opravdu výstižný název.

  • Evička | 15. 12. 2005 18:17

    Prosím, popište více, jak čepičky balíte, má být vidět uprostřed marmeláda, nebo zabalit ůplně, aby nebyla vidět?

  • Jana Tichá | 11. 12. 2005 13:42

    Právě jsem je dopekla a i když ještě nejsou rozleželé, jsou vynikající! Dovnitř jsem dávala tzv. pomerančovou pomazánku s mrkví zn. Andros. Jsou v ní i proužky kandované kůry.Čepičky budu dělat zřejmě na každé Vánoce :-) Dík.

  • Jana Tichá | 5. 10. 2005 16:40

    Tohle vypadá velmi zajímavě. Provedením nenáročné a přitom efektní na pohled. Také mám ráda rozmanitost cukroví. Nebaví mě jen vypichovat donekonečna tvary a kolečka. Pak spolu s rohlíčky a mouřeníny budu mít další atypické cukroví. Díky.

  • Tereza Jarčušková | 5. 10. 2005 15:47

    S tým sa netrápte, kľudne použite iný. Ja bežne použijem ríbezľový lekvár, pretože si ho robím sama a je to lacnejšie. Môžete použiť taký, aký dostanete. Mne sa tie čiapočky páčia hlavne kvôli tvaru, mám rada, keď je každý druh iný nielen chuťove, ale aj tvarovo.

  • Leňule | 5. 10. 2005 15:30

    Znám jsou výborné, jen je někdy problém sehnat dobrou pomerančovou marmeládu

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Džem pomerančový Hladká mouka Máslo Pomerančová kůra Sůl Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Prezidentské maso

Prezidentské maso

Bábovka s jablky a ořechy

Bábovka s jablky a ořechy

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Kuře s kysanou smetanou

Kuře s kysanou smetanou

Velikonoční oříškový dort

Velikonoční oříškový dort

Pomazánka se sýrem cottage

Pomazánka se sýrem cottage

Mléčná žampionová polévka

Mléčná žampionová polévka

Kokosové řezy s citronem

Kokosové řezy s citronem

Doporučujeme

30 minut
Palačinky se sýrem a špenátem

Palačinky se sýrem a špenátem

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Svařák
Svařák
15
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…

Zajímavé články

Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová kolečka, která miloval náš první prezident
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová…
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z kterých filmů jsou?
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z…
AHA.cz Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Ženy.cz Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Blesk.cz Nový dokument o Jaroslavu Satoranském (85): Vstup do KSČ? Vběhl zrůdě do pasti!

Nový dokument o Jaroslavu Satoranském (85): Vstup do KSČ? Vběhl zrůdě do pasti!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

Další doporučené recepty:

Trojbarevný krém
Trojbarevný krém
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
Trojlístky
Trojlístky
Tropické ledové smoothie z pampeliškových listů
Tropické ledové smoothie z…
Tropický nepečený dort
Tropický nepečený dort
Tropický salát
Tropický salát
  • Recepty.cz
  • Trojrohé čepičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact