• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Třešňová omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Třešňová omáčka

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 55
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Třešňová omáčka
Třešňová omáčka
Třešňová omáčka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 1
      kg hovězí maso cca
    • 100
      g máslo cca
    • 1
      lžíce olej
    • sůl
    • 500
      g třešně vypeckované, cca 400 -
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • hladká mouka
  • Dále dle chuti
    • skořice
    • bílé víno - sladší
    • hřebíček
    • citronová kůra
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Hovězí maso (může být zadní i přední) osolíme a na rozpuštěném másle s olejem ho ze všech stran zprudka osmažíme. Poté podlijeme vodou, oslíme a dusíme doměkka. Když máme maso měkké, vyndáme ho stranou na talíř a dovaříme omáčku.
2
Ochucení omáčky je velmi individuální a záleží nejenom na chuti kuchaře/kuchařky, ale hlavně i na sladkosti a zralosti třešní.
3
Omáčku můžeme zvýraznit bílým vínem (cca 2 dl), které přidáme při dušení masa.
4
Do vývaru přisypeme třešně a pokud jsou hodně vyzrálé, sladké a aromatické, stačí je pouze krátce povařit na skus, přilít smetanu rozmíchanou s hladkou moukou na zahuštění omáčky, provařit a je hotovo. Pokud chceme kořeněnou omáčku, přidáme s třešněmi provařit i trošku skořice a 3-4 ks hřebíčku a trochu čerstvě nastrouhané citronové kůry . Jsou-li třešně hodně sladké, můžeme přidat do omáčky po provaření smetany i trochu citronové šťávy.
5
Maso, které jsme dali stranou pokrájíme na plátky a dáme ho do omáčky prohřát.
6
Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

Pravá třešňová bublanina

Pravá třešňová bublanina

Blesková třešňová bublanina

Blesková třešňová bublanina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Hovězí
Hovězí Zálivky a omáčky Z ovoce Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Citronová kůra Citronová šťáva Hladká mouka Hovězí maso Hřebíček Máslo Olej Skořice Smetana ke šlehání Sůl Třešně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí kapsa

Kuřecí kapsa

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Nakládaný bůček

Nakládaný bůček

Koprovka podle Barunky

Koprovka podle Barunky

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Bramborová pomazánka II.

Bramborová pomazánka II.

Kapr pečený s bylinkami na másle

Kapr pečený s bylinkami na másle

Zdravé lívance z ovesných vloček

Zdravé lívance z ovesných vloček

Risotto s medvědím česnekem

Risotto s medvědím česnekem

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

14
Křehký dort s revení
Křehký dort s revení
12
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
9
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
8
Jednoduché tiramisu
Jednoduché tiramisu
8
Lístkoví šnečci s marmeládou
Lístkoví šnečci s…

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Hořké přiznání Eriky Stárkové: Rozchod s otcem dcery (3)!

Hořké přiznání Eriky Stárkové: Rozchod s otcem dcery (3)!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

Další doporučené recepty:

Třešňová bublanina
Třešňová bublanina
Třešňová bublanina podle časopisu F.O.O.D.
Třešňová bublanina podle časopisu F.O.O…
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
Třešňové (višňové) muffiny / koláč
Třešňové (višňové) muffiny / koláč
Třešňové blondies
Třešňové blondies
Třešňové halušky
Třešňové halušky
  • Recepty.cz
  • Třešňová omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact