Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
Ze všech surovin vypracujeme těsto. Těsto vyválíme na plát a vykrajujeme tvary, které dáváme na plech s pečícím papírem. Pečeme na 140 - 150 °C.... více o Šlehačkové cukroví
Na vál prosejeme mouku s moučkovým cukrem a kypřicím práškem, přidáme na kousky nakrájené máslo, žloutky a nastrouhanou kůru z poloviny citronu.... více o Tradiční hraběnčiny řezy
Změklý tuk utřeme s cukrem. Přidáme zbytek ingrediencí a vypracujeme vláčné těsto, které necháme odpočinout. Těstem naplníme strojek a vytlačujeme... více o Kokosové cukroví tlačené strojkem
Brambory dobře omyjte a uvařte doměkka. Slijte vodu a nechte je zchladnout. Oloupané brambory pokrájejte na kostičky a nasypte do mísy. Mrkev i celer... více o Tradiční bramborový salát
Ve větší míse promíchejte všechny sypké suroviny, přidejte pokrájené máslo a žloutky. Nejprve promíchejte nožem, poté zpracujte prsty v hladké těsto.... více o Důlkové cukroví
Na kousku másla si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme na nudličky pokrájenou kapustu a smažíme do jejího povadnutí, kdy přidáme... více o Kapustová polévka s nočky z vinné klobásy
Hladkou mouku smícháme v míse s mákem a cukrem. Pokud chceme, můžeme přidat i kakao. Přidáme změklé máslo a žloutky, vypracujeme hladké těsto, které... více o Makové koláčky s povidly - cukroví
Rozinky umeleme na masovém strojku. Mandle umeleme na strojku na strouhanku. Všechny ingredience smícháme a uhněteme těsto, které dáme do ledničky... více o Vánoční rozinkové cukroví
Hladkou mouku smícháme v míse s moučkovým a vanilkovým cukrem, mletými ořechy, které jsme před mletím nasucho opražili v troubě nebo na pánvi a... více o Ořechové bochánky - cukroví
Studenou čokoládu nasekejte najemno. Smíhejte mouky, přidejte hnědý cukr a sůl. Ručně smíchejte s olejem a poté i rychle s mlékem. Vmíchejte čokoládu... více o Kokosové cukroví s čokoládou
Cizrnu pořádně propláchněte, nasypejte do velkého hrnce a zalijte vodou tak, aby její hladina sahala zhruba pět centimetrů nad úroveň cizrny. Vše... více o Tradiční falafel
Mouku nasypeme do mísy, přidáme máslo s vínem a vypracujeme těsto, které dáme přes noc odležet do chladna. Pak těsto na pomoučněném stole vyválíme na... více o Vínové rohlíčky - cukroví
Odleželé těsto ještě jednou propracujeme. Z těsta si vyválíme plát silný cca 2,5 mm na pomoučněném stole. Z plátu vykrajujeme libovolné tvary, které... více o Linecké cukroví - krémové
Z mouky, kakaa, ořechů, cukru a změklého másla vypracujeme těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout. Pak ho na pomoučněném stole vyválíme po... více o Černoušci - cukroví
Změklé máslo utřete se žloutkem. Prosejte do něj mouku, přidejte víno a vypracujte hladké těsto. Zabalte těsto do fólie a nechte v chladu odpočívat... více o Vinné cukroví
Máslo pokojové teploty utřete s cukrem, žloutky, kůrou z citronu a vanilkou. Vmíchejte mouku a vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a nechte ideálně... více o Linecké cukroví
Mouku smíchejte s citronovou kůrou. Máslo utřete s cukrem a postupně vmíchejte vejce a vanilkový extrakt. Do máslové směsi zapracujte mouku – vznikne... více o Linecké cukroví ze špaldové mouky
Houby dám do kastrůlku, zaliju asi půllitrem vody a nechám chvíli povařit. Do velkého hrnce dám vařit všechnu zeleninu a 1,5 litru vody. Přidám... více o Tradiční bramboračka podle Dity P
Hladkou mouku v míse smícháme s cukry a kokosem, přidáme změklé máslo a vejce. Vše vypracujeme v těsto, které necháme v chladnu přes noc proležet.... více o Kokosové cukroví - vykrajované
Mouku smícháme v míse se suchým cappuccinem a cukry. Přidáme žloutek, změklé máslo a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladnu odležet alespoň... více o Cappuccino koláčky - cukroví
Nejprve smícháme všechny suché suroviny, poté přidáme další. Shněteme je do koule, zabalíme do potravinové fólie a uložíme přes noc do chladna. Poté... více o Vánoční cukroví - Skořicové a kořeněné čtverečky
Jako první si připravíme těsto. Smícháme mouku, 2 lžíce cukru, špetku soli, Heru a 8 lžic vody a zapracujeme na těsto. Rozdělíme na 2 silnější placky... více o Tradiční jablečný koláč
Mouku smícháme s kokosem a cukry, přidáme změklé máslo a vejce, vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladnu alespoň dvě hodiny proležet. Pak... více o Kokosové tyčinky - strojkové cukroví
Rozpustíme máslo v hrnci s tlustým dnem a přidáme cibuli nakrájeno na malé plátky, dále lžičku cukru. Na mírném ohni , za občasného míchání, smažíme... více o Tradiční francouzská cibulačka
Do mísy nasypeme mouku, kterou smícháme se solí a nastrouhaným sýrem. Dopřostřed rozdrobíme droždí, rozklepneme vejce a nalijeme mléko. Přidáme... více o Jednoduché sýrové chuťovky (slané cukroví)
Nejprve uvaříme doměkka černooké fazole. Omáčka: Nakrájíme na proužky cibuli a na dostatečném množství rozpáleného oleje smažíme spolu s kusem solené... více o Bean Stew - tradiční ghanská fazolová omáčka
Z mouky, citronové kůry (čerstvě nastrouhané, dle chuti), kypřidla, tvarohu a změklého másla (lze použít i Heru) vypracujeme hladké těsto, které... více o Cukrové motánky - cukroví pro všední den
V míse smícháme mouku, nastrouhanou Omegu (Ivu, Heru...) a smetanu. Vypracujeme hladké těsto, které necháme cca hodinu odpočinout, pak opět... více o Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví se semínky
Pamatujete si na klasický „Zbojnický salát“ prodávaný třeba v pražské Koruně apod.? Od té doby se dají koupit nejrůznější „Loupežnické“, „Rumcajs“ a... více o Tradiční Zbojnický salát
Rozpálíme pánev bez oleje a opečeme nasucho slaninu. Poté opečeme vejce na způsob jako volská oka. Dáme se slaninou na talíř. Pak přidáme fazole na... více o Anglická tradiční snídaně
Množství záleží na počtu strávníku, ale největší podíl (alespoň 50%) tvoří vždy ovesné nebo pšeničné, špaldové, žitné, ječné vločky. Ty necháme na... více o Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení
Z mouky, prášku do pečiva, másla a Nivy uděláme drobenku, do které přidáme žloutek a smetanu. Vypracujeme hladké těsto, které necháme cca hodinu... více o Nivové sušenky (slané cukroví)
V míse utřeme tuk s cukrem a 1 žloutkem do pěny. Přidáme strouhaný kokos, hladkou mouku a vše zpracujeme. Necháme v lednici nejméně 2 hodiny... více o Kokosové cukroví do formiček
Ingredience propracujeme v těsto a dáme odpočinout na chvíli do chladu. Poté z těsta tvarujeme malé kuličky, které rozmáčkneme na placičku - takže... více o Ořechovo-čokoládové cukroví
Smícháme mouku, sůl a postupně přidáváme vodu a nakonec 1 vejce. Těsto necháme hodinu uležet. Poté opečeme tenké placky. Na pánvi uděláme volská oka... více o Tradiční galety
1) vypracujeme těsto 2) vytvoříme kuličky (střední velikosti) 3) kuličky dáme ztuhnout do ledničky (nejlépe přes noc) 4) z kuliček tvoříme placičky,... více o Vinné rohlíčky
Z mléka, žloutků, mouky a cukru uvaříme na mírném ohni hustou kaši, kterou za občasného promíchání, aby se nám nevytvořil škraloup, necháme zchladnout... více o Vařený krém na dorty, řezy, cukroví
Ze všech přísad vypracujte těsto. Můžete z něj vypracovat větší bochníček, vložit ho do chlebíčkové formy nebo vytvarovat několik menších bochánků,... více o Tradiční sodový chléb - Soda Bread
Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které... více o Tradiční trdelník
Z mouky, soli, změklého másla, žloutku a vína vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočinout v chladu. Pak těsto rozválíme na... více o Slané vínové cukroví
Všechny ingredience na těsto smícháme v tužší těsto (mléko nebo vodu do těsta přilíváme opatrně a nemusí být přesně 10 lžic, těsto by mělo mít tužší... více o Slané cukroví
Tento recept dělám každé Vánoce v dvojnásobném množství oproti receptu a pokaždé do tří králů je vymeteno. Všechny ingredience smícháme a vytvoříme... více o Kokosové vánoční cukroví
Z mouky, másla a cukru vypracujte těsto, vyválejte ho na pečicím papíru, přemístěte na plech a propíchejte vidličkou. Cukr nechte zkaramelizovat a... více o Mandlové cukroví
V míse smícháme suché přísady. Oddělíme bílky od žloutků a bílky ušleháme do tuha. K suchým přísadám přidáme olej, mléko a žloutky a šleháme dokud... více o Tradiční belgické vafle
Klobásu nastříháme ostrými nůžkami na malé kousky (jde to lépe než krájení nožem). Do větší mísy nebo igelitového sáčku nasypeme strouhanku a kousky... více o Jednohubky z vinné klobásy
Na lžičce másla osmažíme nasekané ovesné vločky-dokřupava. Z mouky,vloček,cukru,van.extraktu,kůry,másla a žloutků vypracujeme těsto,které necháme v... více o Linecké cukroví z ovesných vloček
Z mouky, másla, ořechů, cukru a žloutku si vypracujeme těsto, které necháme 10 minut odpočinout v chladu. Z těsta pak tvoříme rohlíčky, válečky,... více o Rumové cukroví - máčené
Mléko a cukr smícháme, přidáme ostatní suroviny a zaděláme těsto. Vyválíme z něj na pečícím papíru placku, přeneseme na plech a v předehřáté troubě... více o Cukroví ze sušeného mléka-karamelové
Obsah vinné klobásy vymačkáme ze střívka do mísy. Mokrou rukou tvoříme kuličky, které obalíme v mouce a dozlatova osmažíme v oleji. **Omáčka:** Z... více o Kuličky z vinné klobásy ve smetanové omáčce se šalvějí
Z mouky, cukrů, tuku, žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu uležet. Druhý den z těsta... více o "Paličkové" cukroví - (nejen) linecké