• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Toskánská chlebová polévka ribollita
Napište svůj komentář k receptu

Toskánská chlebová polévka ribollita

autor: sarka.adamkova
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská chlebová polévka ribollita
4fotografie
Nahrát fotku
 

Původně to byl recept pro chudé. Italská polévka ze zbytků chleba, zeleniny a luštěnin dnes ale klidně zaboduje i na slavnostní tabuli.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks červená cibule oloupaná
    • 3
      ks mrkev
    • 2
      ks řapíkatý celer
    • 5
      stroužek česnek oloupaný
    • 1
      plechovka fazole ve slaném nálevu bílé fazole canellini
    • 15
      g parmazán s kůrou
    • 1
      plechovka sekaná rajčata konzervovaná
    • 1
      ks bílý chleba starší
    • 10
      lžíce olivový olej
    • 3
      lžička sůl
    • 4
      ks pepř celý
    • 450
      ml zeleninový vývar
    • 180
      g kapusta

Postup přípravy receptu

1
Cibuli a česnek oloupeme, mrkev očistíme, dva stonky řapíkatého celeru oloupáním zbavíme tuhých částí. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a celer nakrájíme na kostičky. Dva dny starý chléb natrháme na kousky velikosti soust a dáme bokem.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

2
V hrnci na polovině oleje zpěníme cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme mrkev, celer a oloupaný rozmačkaný česnek. Krátce osmažíme, přidáme scezené fazole, konzervovaná rajčata a vývar. Vše společně přivedeme k varu. Osolíme, opepříme. Kapustu zbavíme tuhých košťálů, listy nakrájíme na proužky a přidáme do polévky. Necháme vařit.

RADA: Jak co nejlépe uvařit luštěniny?

3
Jakmile je zelenina napůl uvařená, přidáme do polévky kus parmazánu i s kůrou a opět necháme krátce provařit. Nakonec vsypeme přibližně polovinu chlebových kousků, zamícháme a dle potřeby přidáme vodu nebo vývar. Opět krátce povaříme.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

4
Na hotovou polévku nasypeme zbylý chléb, pokapeme jej olejem a polévku ve vhodné nádobě dáme na 10 minut zapéct do rozehřáté trouby. Poté rozdělíme na porce a ihned podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlá chlebová omeleta

Rychlá chlebová omeleta

Toskánská fazolová polévka

Toskánská fazolová polévka

Toskánská polévka

Toskánská polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Leden Únor Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Svačina Večeře Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý chleba Červená cibule Česnek Fazole ve slaném nálevu Kapusta Mrkev Olivový olej Parmazán Pepř celý Řapíkatý celer Sekaná rajčata Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčkový ovocný koláč

Hrníčkový ovocný koláč

Roštěnky na kmínu

Roštěnky na kmínu

Čočka s rýží

Čočka s rýží

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

Chlebové bramboráky

Chlebové bramboráky

Lasagne s cuketou a slaninou

Lasagne s cuketou a slaninou

Nepečené kokosové kuličky

Nepečené kokosové kuličky

Sýrová pomazánka Eli

Sýrová pomazánka Eli

Bylinkový olej

Bylinkový olej

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

41
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený špenát se…
28
Slovenské rohlíky
Slovenské rohlíky
28
Domácí granola
Domácí granola
16
Lotrinské madlenky
Lotrinské madlenky
16
Bramborové placky se sýrem po našem
Bramborové placky se…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Tortilly s masovo-zeleninovou směsí
Tortilly s masovo-zeleninovou směsí
Tortilly s masovými kuličkami
Tortilly s masovými kuličkami
Toskánská fazolová polévka
Toskánská fazolová polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánské čatní
Toskánské čatní
Toskánské těstoviny s fazolemi
Toskánské těstoviny s fazolemi
  • Recepty.cz
  • Toskánská chlebová polévka ribollita
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact