• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Těsto na štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Těsto na štrůdl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Těsto na štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      dl pivo
    • 500
      g hladká mouka
    • jablka
    • strouhanka (Na posypání)
    • cukr
    • rozinky (Nemusí být)
    • strouhané ořechy
    • 1
      ks omega

Postup přípravy receptu

1
Mouku, pivo a nastrouhanou Omegu zpracujeme v těsto (líp se nám bude propracovávat), rozdělíme si ho většinou na tři díly. Rozválíme, posypeme trochu strouhankou, dáme strouhaná jablka, posypeme cukrem (kdo má rád sladší), pár rozinek a mleté ořechy, zabalíme a přendáme na vymazaný plech. Takto uděláme zbylé dva díly.
2
Pečeme v předehřáté troubě dozlatava.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těsto na štrůdl - velice jednoduché

Těsto na štrůdl - velice jednoduché

NEKYNUTÉ ,RYCHLÉ TĚSTO NA ZÁVIN - ŠTRÚDL - od mojí babičky :-)

NEKYNUTÉ ,RYCHLÉ TĚSTO NA ZÁVIN -…

Jablečný závin (štrúdl)

Jablečný závin (štrúdl)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • M. | 22. 10. 2016 18:12

    Omega je ztužený tuk, hnusná chemie, dejte klasické máslo, bude to lahodné.

  • Lucie Levová | 17. 9. 2010 16:48

    super těto, neměla jsem omegu, tak jsem dala olej a taky vpoho,díky za recept a doporučuji, pěkně se s ním pracuje

  • Natalie Hujová | 7. 8. 2010 17:42

    ahoj. tak jsem vcera psala ze recept na testo z ramy,jogurtu a mouky je vyborne. Ovsem ten strudl byl nejaky tvrdy. nemuzete me nekdo poradit .

  • Natalie Hujová | 6. 8. 2010 19:45

    jj souhlasím. rama, jogurt, mouka. výborné,křehké. Těsto krásně vláčné.

  • Petr Šeda | 21. 3. 2009 13:58

    Velmi spolehlivý a několikrát vyzkoušený recept. Všem doporučuji!

  • Jana Hrušková | 11. 9. 2008 16:06

    Tenhle recept znám už dlouho, je opravdu osvědčený a spolehlivý. Těsto se netrhá, i když je po rozválení průsvitné.

  • Anna Valova | 30. 10. 2006 11:01

    Děkuji autorce za recept na štrůdl, rama, mouka, jogurt. je to pravda, s těstem se moc hezky pracuje, netrhá se, nelepí se a v troubě nepopraská. Nikdy už jiný pect nebudu. Díky! Anina

  • Anonym | 7. 10. 2006 16:42

    Zkuste někdy toto těsto: 1/2 kg hladké mouky, 1 máslová Rama (250g) a 1 malýbílý jogurt. Těsto se dá vyválet i na 1 mm a vůbec se nelepí a netrhá.

  • andylek | 22. 9. 2005 08:43

    znam to pod nazvem pivni strudl, ta omega se tam muze dat uplne rozpustena a testo je pak hned hotove, nechavame ho pak tak pul hodky odpocinout a mezitim pripravujeme jablka, je to moc dobre a nenarocne

  • Anonym | 1. 12. 2004 15:47

    Omega je ztužený,pokrmový tuk.Také se to používá místo oleje na smažení.

  • Anonym | 30. 11. 2004 22:47

    Co je to Omega? Je to jako sadlo nbo maslo? Jsem v zahranici a zadnou Omegu tu urcite nesezenu. Diky za radu

  • Petra | 10. 5. 2004 11:27

    Tento recept znám,je velmi dobrý,těsto se zpracovává a není to časově náročné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jablka Omega Pivo Rozinky Strouhané ořechy Strouhanka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Masové kuličky z Ikea

Masové kuličky z Ikea

Plněná veka II.

Plněná veka II.

Meruňkové kefírové řezy

Meruňkové kefírové řezy

Linecký jablkový koláč

Linecký jablkový koláč

Kapustový prívarok

Kapustový prívarok

Jednoduché žampionové kari

Jednoduché žampionové kari

Bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem

Bezlepkový dortík do skleničky s…

Cibulová polévka podle Marušky

Cibulová polévka podle Marušky

Rohlíčky a pletýnky

Rohlíčky a pletýnky

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

181
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
57
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
39
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
37
Klasické lečo
Klasické lečo
35
Řepová polévka s koprem
Řepová polévka s koprem

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Těsto na štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact