• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tagliatelle se smaženými artyčoky a parmazánem
Napište svůj komentář k receptu

Tagliatelle se smaženými artyčoky a parmazánem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tagliatelle se smaženými artyčoky a parmazánem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 3
      ks artyčoky kuchyňsky připravené
    • 1
      ks citron rozpůlený
    • 500
      g tagliatelle (širší nudle)
    • 1
      lžíce extra panenský olivový olej
    • 2
      ks zeleninový fenykl očištěné a podélně nakrájené
    • 100
      g chorizo nebo papriková klobása
    • sůl
    • pepř mletý
    • rukola k podávání
    • parmazán k podávání

Postup přípravy receptu

1
Ve vroucí osolené vodě vařte artyčoky asi 10 až 15 minut tak, aby ještě zůstaly pevné. Sceďte a zprudka zchlaďte v ledové vodě. Podélně je rozpulte a nechte ve studené vodě s citronem, aby si zachovaly barvu. Tagliatelle uvařte „al dente“, tedy aby byly pevné na skus. Na pánvi rozpalte olej a osmažte na něm po částech a postupně artyčoky a fenykl dozlatova (pánev nepřeplňujte, aby se zelenina nezačala dusit). Vyjměte z pánve a osmažte v ní plátky klobásy, asi 20 vteřin z každé strany. Na talíř rozdělte těstoviny s osmaženou zeleninou a chorizem. Posypte rukolou a hoblinkami parmazánu, osolte, opepřete a neprodleně noste na stůl.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italská "bramboračka" s artyčoky

Italská "bramboračka" s artyčoky

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Smažené artyčoky (Carciofi fritti)

Smažené artyčoky (Carciofi fritti)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 30. 6. 2011 10:25

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 29. 6. 2011 22:54

    Fenykl - zeleninové (očištěný a podélně pokrájený) to je co? Děkuji za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Tagliatelle
Pokrmy Z těstovin Červen Oběd Večeře Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Artyčoky Chorizo Citron Extra panenský olivový olej Parmazán Pepř mletý Rukola Sůl Tagliatelle Zeleninový fenykl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolová polévka

Pikantní fazolová polévka

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

Kuřecí noky do polévky

Kuřecí noky do polévky

Jednoduchá pomazánka z ricotty se šunkou

Jednoduchá pomazánka z ricotty se…

Moravskoslezský bigos

Moravskoslezský bigos

Limetkový cheesecake s borůvkami

Limetkový cheesecake s borůvkami

Můj dýňový džus

Můj dýňový džus

Jednoduchá masová směs (nejen) se zelím

Jednoduchá masová směs (nejen) se…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

17
Dýňová polévka s hruškami
Dýňová polévka s hruškami
16
Bůčková roláda s nádivkou
Bůčková roláda s nádivkou
13
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
12
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
10
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Sny o zemřelých mohou varovat před nebezpečím. Často ale znamenají něco úplně jiného

Sny o zemřelých mohou varovat před nebezpečím. Často ale znamenají něco úplně jiného

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Sny o zemřelých mohou varovat před nebezpečím. Často ale znamenají něco úplně jiného

Sny o zemřelých mohou varovat před nebezpečím. Často ale znamenají něco úplně jiného

Další doporučené recepty:

Tafelspitz
Tafelspitz
Tagliatelle s melounem podle mé švagrové
Tagliatelle s melounem podle mé švagrové
Tagliatelle s violkami
Tagliatelle s violkami
Tagliatelle se smetanovou omáčkou se špenátem a kuřecím masem
Tagliatelle se smetanovou omáčkou se…
Tagliatelle se smetanovou omáčkou, hráškem a sušenou šunkou
Tagliatelle se smetanovou omáčkou,…
Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou
Tagliatelle se špenátem a houbovou…
  • Recepty.cz
  • Tagliatelle se smaženými artyčoky a parmazánem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact