• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Sýrový páj s pórkem
Napište svůj komentář k receptu

Sýrový páj s pórkem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sýrový páj s pórkem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks pórek
    • 4
      stroužek česnek
    • 5
      lžíce zakysaná smetana
    • 500
      g sýr cottage
    • 150
      g eidam sýr nebo podbný typ
    • 200
      g špenát mladý
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks pepř mletý
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 400
      g listové těsto
    • 1
      hrst sezamová semínka

Postup přípravy receptu

1
Na olivovém oleji orestujte opraný a najemno nakrájený póriek s rozdrceným česnekem. Orestovaný pórek nechte vychladnout. Pak do něj přidejte zakysanou smetanu, cottage, nastrouhaný eidam, opraný a nahrubo pokrájený mladý špenát, jedno celé vejce a jeden žloutek (bílkem pak potřete těsto). Dochuťte solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. A hezky všechno promíchejte. Listové těsto rozdělte na dvě části a obě rozválejte. Jednou polovinou vyložte zapékací formu (nemusíte ji vůbec vymazávat). Na těsto rozetřete připravenou špenátovou směs a přikryjte druhou polovinou těsta. Přesahující okraje založte do formy, povrch potřete rozšlehaným bílkem, posypejte sezamem a lehce propíchejte vidličkou. Takhle připravený páj dejte do rozpálené trouby a pečte při 180 °C asi 30 minut dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrový páj

Sýrový páj

Páj plněný pórkem

Páj plněný pórkem

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 23. 11. 2013 15:46

    Tento páj se mi bohužel vůbec nepovedl. Když jsem restovala pórek s česnekem, tak než mi pórek změkl, česnek mi zhořkl. Doporučuji tedy přidávat česnek k pórku až v závěrečné fázi, nedávat je tam zároveň, jak je psáno. Pak jsem to ještě zkazila s muškátovým oříškem. Když jsem směs chutnala za syrova, zdálo se mi vše dobré, ale po upečení mi muškátový oříšek udělal strašně kyselou a nepříjemnou dochuť. Koláč jsem musela vyhodit, byl hořký od česneku a kyselý. Takže pozor na česnek a s muškátovým oříškem strašně opatrně. Nebudu hodnotit, protože to, že se mi to nedovedlo, není chyba autora.

  • Marcela Horáková | 7. 8. 2009 20:57

    Pórků se letos urodilo a tak jsem zkusila tento páj a výsledkem byla unešena. Velice dobré, jemné, nadýchané. Opravdu lahůdka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová
Chuťovky Ze sýra Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Eidam sýr Listové těsto Muškátový oříšek Olivový olej Pepř mletý Pórek Sezamová semínka Špenát Sůl Sýr Cottage Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vydatná česnečka

Vydatná česnečka

Rychlovka s gnocchi

Rychlovka s gnocchi

Srbská směs (nejen) na topinky

Srbská směs (nejen) na topinky

Buchta z mléka

Buchta z mléka

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Špenátový salát s mozzarellou

Špenátový salát s mozzarellou

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

28
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
27
Bramborová pomazánka  na chlebíčky
Bramborová pomazánka na…
23
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými…
17
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Sýrový páj s pórkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact