• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Sýrový páj s pórkem
Napište svůj komentář k receptu

Sýrový páj s pórkem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sýrový páj s pórkem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks pórek
    • 4
      stroužek česnek
    • 5
      lžíce zakysaná smetana
    • 500
      g sýr cottage
    • 150
      g eidam sýr nebo podbný typ
    • 200
      g špenát mladý
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks pepř mletý
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 400
      g listové těsto
    • 1
      hrst sezamová semínka

Postup přípravy receptu

1
Na olivovém oleji orestujte opraný a najemno nakrájený póriek s rozdrceným česnekem. Orestovaný pórek nechte vychladnout. Pak do něj přidejte zakysanou smetanu, cottage, nastrouhaný eidam, opraný a nahrubo pokrájený mladý špenát, jedno celé vejce a jeden žloutek (bílkem pak potřete těsto). Dochuťte solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. A hezky všechno promíchejte. Listové těsto rozdělte na dvě části a obě rozválejte. Jednou polovinou vyložte zapékací formu (nemusíte ji vůbec vymazávat). Na těsto rozetřete připravenou špenátovou směs a přikryjte druhou polovinou těsta. Přesahující okraje založte do formy, povrch potřete rozšlehaným bílkem, posypejte sezamem a lehce propíchejte vidličkou. Takhle připravený páj dejte do rozpálené trouby a pečte při 180 °C asi 30 minut dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrový páj

Sýrový páj

Páj plněný pórkem

Páj plněný pórkem

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 23. 11. 2013 15:46

    Tento páj se mi bohužel vůbec nepovedl. Když jsem restovala pórek s česnekem, tak než mi pórek změkl, česnek mi zhořkl. Doporučuji tedy přidávat česnek k pórku až v závěrečné fázi, nedávat je tam zároveň, jak je psáno. Pak jsem to ještě zkazila s muškátovým oříškem. Když jsem směs chutnala za syrova, zdálo se mi vše dobré, ale po upečení mi muškátový oříšek udělal strašně kyselou a nepříjemnou dochuť. Koláč jsem musela vyhodit, byl hořký od česneku a kyselý. Takže pozor na česnek a s muškátovým oříškem strašně opatrně. Nebudu hodnotit, protože to, že se mi to nedovedlo, není chyba autora.

  • Marcela Horáková | 7. 8. 2009 20:57

    Pórků se letos urodilo a tak jsem zkusila tento páj a výsledkem byla unešena. Velice dobré, jemné, nadýchané. Opravdu lahůdka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová
Chuťovky Ze sýra Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Eidam sýr Listové těsto Muškátový oříšek Olivový olej Pepř mletý Pórek Sezamová semínka Špenát Sůl Sýr Cottage Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Houbový kuba II.

Houbový kuba II.

Bramborovo-houskové knedlíky

Bramborovo-houskové knedlíky

Čokoládový koláč s třešněmi

Čokoládový koláč s třešněmi

Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

Kuskus s krabími tyčinkami

Kuskus s krabími tyčinkami

Věnečky podle Valiky

Věnečky podle Valiky

Výborný jahodový dort

Výborný jahodový dort

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
14
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
13
Boží milosti F.O.O.D.
Boží milosti F.O.O.D.
12
Výborný čokoládový fondant
Výborný čokoládový…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Sýrový páj s pórkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact