Sýrová pomazánka s kapary

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Zuzka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g tavený sýr
    • 80
      g eidam sýr
    • 80
      g máslo
    • 40
      g kapary
    • 40
      g kapie
    • 60
      g cibule
    • citronová šťáva
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do misky dáme tavený sýr, měkké máslo, okořeníme pepřem, citr. šťávou a solí a důkladně utřeme, aby hmota byla hladká. Na jemno nakrájíme cibuli, kapii, přesekáme kapary a nastrouháme eidam na jemném struhadle. Vše smíchat.
2
Čerpala jsem z letáků, vyzkoušela, je výborná.

Komentáře k receptu

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    9. 3. 2008 17:58

    Omlouvám se, samozřejmě ve slano-kyselém nálevu. Psala jsem potmě.

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    7. 3. 2008 18:40

    Tak jsem schválně jukla v Globusu přesně na ty kapary, které jsem kupovala a jsou ve "slanok-kyselém" nálev :-))).

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    7. 3. 2008 12:00

    Dášo, kapii jsem dala čerstvou. Ivo, abych se přiznala, kapary jsem do jídla použila asi podruhé v životě a nenapadlo se mně podívat na nálev, vzala jsem kapary z regálu bez přemýšlení. Asi bych preferovala ve slaném nálevu, i když je tam citronová šťáva, nemusela by vadit ani kyselkavá chuť.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    6. 3. 2008 21:22

    Kapary mají být naložené ve slaném nebo kyselém nálevu? Děkuji

  • Dagmar Peldová
    Dagmar Peldová |

    6. 3. 2008 14:04

    Měla bych dotaz na paní Zuzanu, předpokládám že kapary používá naložené, ale co kapie? Dáváte syrovou nebo také naloženou?